Finaledag Olympic Moves succes ondanks de regen

12 juni 2018

Afgelopen vrijdag heeft het SMC bij twee sporten meegestreden in de finales van de Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Van onze school kwamen tennissers en korfballers in actie.

Aangezien het al twee weken stralend weer was, verzamelden de sporters en hun coaches vrijdagochtend vroeg in korte broek bij de bus. Toen we bij Sportcentrum Papeldal arriveerden, kwam de regen helaas met bakken uit de lucht en werden de blote benen al snel verstopt onder zeer charmante regencapes. Het was een kleine troost dat handbalkoningin Tess Wester aanwezig was om de scholieren succes te wensen. Vooral de gezichten van de meegereisde mannen klaarden zichtbaar op bij het zien van de mooie sportvrouw. Toen coach Armel ook nog een gesigneerde bal ving die Wester het publiek in gooide, was het feest helemaal compleet!

Na de openingsceremonie vertrokken de sporters per bus naar de toernooilocaties. Bij aankomst op de tennisbaan werd al snel duidelijk dat daar in ieder geval ’s ochtends niet gespeeld kon worden. De eerste twee rondes werden gecanceld en voor de onderbouw werd een verkort programma ingelast. De competitie voor bovenbouwteams verplaatste zich naar een indoorbaan.

Onze tennissers lieten zich er door wijzingen niet van weerhouden een topprestatie neer te zetten. Ze veroverden een eerste plaats (Stan & Milan), een tweede plaats (Roos, Shanna en Kaj) en twee keer een derde plaats (Anke & Yannick, Anouk & Mark).

De korfballers speelden hun competitie bij DVO in Bennekom. Gelukkig bleek het kunstgras beter bestand tegen de regen dan de gravelvelden waarop getennist zou worden. Wel werd maar weer eens duidelijk dat een spel waarbij je moet gooien en vangen er niet mooier op wordt als het regent. Ons schoolteam strandde in de poulefase en werd uiteindelijk 5e. Het team uit klas 1-2 kwam ongeschonden de poulefase door, al werd het nog wel even spannend toen we niet opgenoemd werden bij de indeling van de finalerondes. Dit foutje werd door de organisatie snel rechtgezet en dus mocht het team door! In de finalerondes eindigden we op de 3e plek; een prima prestatie!

De dag werd afgesloten met een ‘feestje’ in de bus, waar onze vrienden van het Zuiderzee College, die met dezelfde bus naar de Zaanstreek terugreisden, ook gezellig aan meededen. Ondanks de regen was het een mooie dag!

Namens de coaches,
Lisa van Tongeren« ga terug