Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Succes in de wiskunde A-lympiade 2022!

24 maart 2022

Israa Souaadi, Menno Oehlers en Twan Snepvangers vallen in de prijzen.

Afgelopen november deden onze 5 VWO wiskunde A leerlingen mee aan de A-lympiade, de jaarlijkse internationale wiskunde wedstrijd. De groepsopdracht was om opbrengst van een moestuin zo te optimaliseren dat er het hele jaar door zoveel mogelijk voedselpakketten konden worden samengesteld. Uiteraard moest er rekening worden gehouden met allerlei variabelen zoals zaai- en oogstperiode, houdbaarheid, wisselbeleid van gewassen en opbrengst per m^2. Het bleek dat radijs een bijzonder efficiënte groente is, de vraag blijft natuurlijk of een voedselpakket met 2kg radijs nou zo wenselijk is.. 

Gelukkig werd er ook verder gekeken en hebben we zelfs een groep in huis die de 4e plaats in de finale heeft gehaald! Israa Souaadi, Menno Oehlers en Twan Snepvangers hebben met heldere berekeningen en goed onderbouwde keuzes een sterk plan gemaakt dat werd gewaardeerd door wiskunde collega’s in het land. 
Dit is een prestatie waar we graag even aandacht aan geven, vandaar dat deze wiskunde toppers zich bij Miriam mochten melden voor wat mooie woorden en een passend geschenk. Proficiat!

Wouter Ludden
Docent wiskunde



« ga terug