Excursie Kalverpolder

mei 2017

 op het water en tussen groen . . .

Wat hebben de leerlingen (en natuurlijk ook hun begeleiders) het getroffen met het mooie weer. Afgelopen maandag, dinsdag en vandaag stond de excursiedag in de Kalverpolder op het programma. De Kalverpolder is het bijzondere natuurgebied waar onze school in staat. Voor biologie, aardrijkskunde en geschiedenis maken wij hier dankbaar gebruik van. In samenwerking met de stichting De Kalverpolder organiseren deze secties ieder jaar een natuurprojectweek voor de tweede klassen.

Het project bestaat uit meerdere onderdelen zoals bijvoorbeeld bodemonderzoek en planten en (water)dieren herkennen. Ook het opmerken en herkennen van vogels staat op het programma. Gedurende de rondvaart van een uur worden de leerlingen door de polder gevaren door vrijwilligers van de Stichting Kalverpolder met daarbij een vogelaar van de vogelbeschermingswacht. Dus de verrekijkers gaan mee en er worden vele soorten gespot.

Daarnaast gaan ze in een stukje Kalverpolder aan de gang met de andere onderdelen. Uiteindelijk maken de leerlingen een werkstuk waarin alle projecten van hun natuurprojectweek aan de orde moeten komen. Iedereen heeft weer bijzonder kunnen genieten en tegelijk was het enorm leerzaam! Volgend jaar weer!

« ga terug