Nieuwe bewoners in lokaal 002

november 2017

Afgelopen zondag is de terrariumwerkgroep van het SMC weer naar Houten geweest om de jaarlijkse terrariumbeurs bij te wonen. Dit jaar bestaat de terrariumwerkgroep uit Kensho Koster (H3), Kyra Hooijschuur (V3), Duncan Jasperse (H4), Daan Baltus (V4), Chiel Stender (V5) en Tieme Braat (V6). Zoals ieder jaar hebben we ons weer vergaapt aan de meest prachtige diersoorten, variërend van Vietnamese Moskikkers tot Nijlkrokodillen, van Neushoornkevers tot Tijgerpythons. Voor de leerlingen weer een leerzame ervaring waarbij we discussies hebben over ethiek en wetgeving, maar waarbij we ons vooral hebben verbaasd over de meest wonderbaarlijke dieren die onze aarde rijk is!

We zijn natuurlijk niet met lege handen terug gekomen en hebben onze collectie dieren uitgebreid met een Mexicaanse Roodknievogelspin. Het is een bijzonder tam exemplaar die de naam Snoopy draagt, dus een mooie gelegenheid voor leerlingen (en collega’s!) om van hun irrationele spinnenangst af te komen.

Daarnaast heeft onze collega Sabine ook een drietal Afrikaanse Reuzenslakken meegenomen naar school. Deze drie vreedzame reuzen hebben hun intrek genomen in een terrarium naast de vogelspin. Ze hebben een behoorlijke eetlust en eten bijna een komkommer per week op.

Nieuwsgierig? Kom gerust eens kijken in lokaal 002!

« ga terug