Sinterklaasactie door leerlingen

december 2016

Donderdag 1 december was het weer zover; de sinterklaasactie! Samen met 11 Pieten en Sinterklaas hebben we een bezoek gebracht aan het verzorgingshuis Torenerf in Wormer.

De leukigheden begonnen al bij de voorbereidingen; bij iedere vergadering kwamen we al helemaal in de sinterklaasstemming. Piet Jaap heeft voor een ruime hoeveelheid pepernoten & lekkernijen gezorgd die we met veel plezier door de school hebben gestrooid. Piet Irene heeft samen met Piet Asmae geregeld dat alle ingeleverde chocoladeletters terecht kwamen in de versierde bak en dat de chocoladeletters opgeslagen werden. Pietjes Luna en Irene hebben de prachtige poster gemaakt, die werd verstuurd naar alle ouders/leerlingen door Piet Rosalie en Piet Emma. Donderdag zelf hebben we met z’n allen zo leuk samengewerkt dat alles vlekkeloos verliep. Erik Post was voor de 21e keer op rij onze trouwe Sinterklaas. Hij heef het wederom super leuk gedaan!

Vanaf het 3e uur zijn we begonnen met de transformatie van SMC-leerling naar zwarte Piet. Pak aan, pruik op, gezicht schminken en gaan; de school door! Onze excuses als dit iets te hard was, maar de pieten waren enthousiast en hadden veel plezier. We zijn erg blij met de hoeveelheid ingezamelde chocoladeletters! Het 5e uur gingen we naar Wormer; met 8 Pieten en Sinterklaas in de bus van William (bedankt!), 2 Pieten in een aparte auto en 1 Pietje achter bij mij op de scooter. In het bejaardentehuis werden we met open armen ontvangen door de ouderen met gezongen sinterklaasliedjes. De Pietjes deden samen met de ouderen en Sinterklaas allerlei beweegopdrachten en er werd gezamenlijk gezongen.  Erik heeft als Sint met zijn leuke opmerkingen de sfeer gemaakt. De middag werd afgesloten met het geven van de cadeautjes. Iedereen was super enthousiast en dankbaar.

Op de terugweg naar het SMC hebben we nog 30 letters afgegeven bij stichting SeniorenPlezier in Wormer, die een sinterklaasdiner had die avond. De ingepakte chocoladeletters waren het cadeau bij het toetje.

Eenmaal terug op school hebben wij de middag afgesloten met wat sinterklaas-snacks en frisdrank. De prachtige pietenpakken en de kledij van de Sint komen van Jolanda’s verkleedkist uit Wormer!  Al met al een geweldige middag, naar mijn mening! Super gaaf om samen met zo’n leuke groep de ouderen een leuke middag te bezorgen.

Maartje Bakker, leerling V6

En nog meer foto's in het album ......

 

« ga terug