Vertrek BWW!

oktober 2017

De eerste groep brugklasleerlingen is vandaag vertrokken op Brugklaswerkweek naar Appelscha. De leerlingen verblijven in het bungalowpark ’De Roggeberg’ in Appelscha. Het is een bijzondere werkweek, want ze kennen de leerlingen uit hun klas misschien nog niet zo goed, maar toch moeten ze al heel veel doen met elkaar. 

Om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt wordt de werkweek altijd goed voorbereid. Leerlingen mogen aangeven met wie ze graag in een bungalowhuisje willen, maar de mentor maakt de uiteindelijke indeling. Met de leerlingen uit het bungalowhuisje werken ze heel veel samen. Elke dag zijn ze met een programma bezig, ze wisselen een binnenprogramma af met een buitenprogramma en ook elke avond is er wat te doen. Naast de activiteiten moeten de leerlingen er ook voor zorgen dat alles in het huisje goed loopt. Dit betekent dat er gekookt moet worden, het huisje moet schoon gehouden worden, er moeten natuurlijk boodschappen gedaan worden, eigenlijk alles wat thuis zo gewoon is. Het zou natuurlijk heel mooi zijn als dit alles zonder ruzie of conflicten gebeurt, maar dat is best wel eens moeilijk. Op dit gebied worden de leerlingen ook voorbereid.

De werkweek is vooral heel leuk, omdat leerlingen zelfstandig bezig zijn en omdat er activiteiten ondernomen worden die je niet zo snel weer zou doen. Want wie heeft er wel eens van een paal gesprongen die 9 meter hoog is? Of wie is er wel eens met een groepje leerlingen door de “Kale Duine” gefietst? Ze gaan het allemaal meemaken ...

Kortom…de brugklaswerkweek is van start!! 

Voor ouders volgt morgen de eerste update van deze week ... 

 

 

« ga terug