Van de schoolkrantredactie door Michelle Bregten

Het Cultuurplein: coming soon

Waar denk jij aan bij het woord cultuur?

Misschien denk je aan kunst, of aan verschillende culturen in de wereld. Of misschien denk je dat cultuur alleen in de kunst- en muziekklassen behandeld wordt.

Cultuur is een groot begrip. Op onze school zijn veel activiteiten cultuur. Zelfs bètavakken bevatten cultuur. Denk maar eens aan gebouwen. Als je meewerkt aan architectuur, dan ben je ook bezig met een stukje cultuur. De talen die op onze school worden gegeven (Nederlands, Frans, Duits, Engels, Spaans & Chinees) behoren allemaal ook tot een cultuur. Natuurlijk wordt er bij Beeldende Vorming en bij Muziek ook aandacht besteed aan cultuur.

Ik als icoon tekening van Kirsten Gerritsen - V3x

Onze school vindt het belangrijk dat leerlingen de mogelijkheid krijgen om hun talenten te uiten, in welke vorm dan ook. Daarom is meneer Kleijne, cultuurcoördinator van het St. Michaël College, bezig met het opzetten van een cultuurplein : een website die via de schoolsite te bezoeken is.

Stilleven van Blom van der Toom - V4c

Wat houdt dit in?

De bedoeling van dit cultuurplein is dat het een plaats wordt waar leerlingen en docenten hun talent kwijt kunnen. Je zou het kunnen zien als een winkel.

Er komt een website die de winkel voorstelt. In de etalage worden allerlei dingen getoond. Deze etalage is voor iedereen te zien en hier is geen schoolwachtwoord voor vereist. Hierop komt dan ook alleen informatie als hier toestemming voor is gegeven van de eigenaar.

In een winkel heb je natuurlijk ook een deel waar alleen personeel mag komen. Dit heeft het cultuurplein ook. In dit deel zijn er verschillende kamers voor alleen leerlingen, alleen docenten of leerlingen én docenten. Voor deze plek moet je een wachtwoord hebben.

Ten slotte heeft een winkel natuurlijk een magazijn. Dat betekent dat op het cultuurplein ook het archief van de school te vinden zal zijn. Hier worden alle projecten bewaard en hier zal dus ook werk te zien zijn van leerlingen die van school af zijn.

Ik als icoon tekening van Nathalie Blommestein - V3x

Het doel van het cultuurplein is dus om leerlingen de kans te geven hun talent te delen met anderen. Denk aan tekeningen die bij Beeldende Vorming gemaakt worden, optredens (dans, zang, instrumenten) van Michaël Talent/Candle Light etc., projecten waar tijdens de natuurkundelessen aan gewerkt wordt, opstellen die bij Nederlands worden geschreven.

Als schoolkrant kunnen wij dus beloven dat alles wat naar ons wordt ingezonden bruikbaar is. Zo niet voor de schoolkrant, dan wel voor het cultuurplein.

Dus wil je iets met anderen delen, maar wil je niet dat de hele wereld het kan zien? Stuur het naar ons op, dan bespreken we samen hoe we het toch kunnen laten zien.

- Michelle Bregten-