Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Informatie voor leerlingen

Hallo!
Leuk dat je komt kijken op de site van het St. Michaël College. We zullen je op de volgende pagina’s wat informatie geven over onze school.

Het St. Michaël College, ook wel SMC genoemd, is een school die méér wil. Daarmee willen we zeggen dat we niet alleen de lessen belangrijk vinden, maar ook de activiteiten buiten de les om. We hebben hier zelfs een aparte afdeling voor, genaamd Spectrascholair. Er worden o.a. feesten georganiseerd, theaterdagen, sporttoernooien, (break)dance, een skidag en nog veel meer. Het meeste wordt door de leerlingen zelf geregeld in commissies. Je kan vanaf leerjaar 2 deelnemen in een commissie.

Als je voor het St. Michaël College kiest mag je twee vrienden of vriendinnen opgeven bij wie je in de klas wilt komen, uiteraard wel binnen de soort klas (havo/vwo, vwo of vwo-Xtra) waarin je geplaatst wordt. We proberen de leerlingen van dezelfde basisschool zo goed mogelijk over de verschillende klassen te verdelen.

Wat bijzonder is, is dat je in klas 2 één vak zelf mag kiezen. Dit noemen we de Accentmodule. In jaar 2018-2019 zijn in de tweede klas de volgende modules aangeboden: English World Wide, Drama, E-Magazine-Maker, Eten & Weten, Kunst, Muziek, Natuur, Leven & Technologie, Programmeren kun je leren, Sport en Olympisch Probleem Oplossen. Het is nog niet bekend welke modules we volgend jaar precies zullen aanbieden.

Op het St. Michaël College kennen we in het eerste leerjaar drie soorten klassen:

  • Havo/vwo-klassen:
    voor leerlingen die van de basisschool een havo- of een havo/vwo-advies hebben gekregen. In deze klas krijg je cijfers op 2 niveaus, namelijk op havo- en op vwo-niveau. Aan het eind van de eerste klas krijg je een advies voor klas-havo of voor klas2-vwo. Meer informatie over havo/vwo-klassen vindt je hier.
  • Vwo-klassen:
    bedoeld voor leerlingen met een vwo-advies. Meer informatie over vwo-klassen vindt je hier.
  • De vwoXtra-klas:
    bedoeld voor leerlingen met een vwo- of gymnasiumadvies die wel een extra uitdaging kunnen gebruiken. Meer informatie over vwoXtra-klassen vindt je hier.