Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Athene

Vorig jaar is er een nieuwe bestemming bijgekomen: Athene! De Griekse hoofdstad heeft meer dan 700.000 inwoners en wordt ook wel ‘De Stad van de Goden’ genoemd. Aangezien Athene barst van de historische gebouwen, maar toch ook veel nieuwe aspecten bevat, is het de perfecte bestemming voor een leuke stedenreis. De stad waar oud en nieuw samenkomen. Daarnaast zit er aan de stedenreis naar Athene nog een leuke bijkomstigheid: het wordt georganiseerd door leerlingen!

Tijdens onze reis bezoeken we natuurlijk dé bezienswaardigheden van Athene: het Akropolis en de oude Agora. Ook maken we wandelingen om de stad beter te leren kennen. Musea bezoeken moet ook gebeuren en daarom gaan we naar het Nationaal Archeologisch Museum. Om ons in de avond ook nog een beetje te vermaken zullen we wat avondwandelingen maken en een echte Griekse dansshow bezoeken. Het vervoer in de stad doen we door middel van de metro, zodat iedereen zich zo goed mogelijk kan oriënteren in de stad. We zorgen natuurlijk ook voor genoeg vrije tijd zodat er gewerkt kan worden aan het PO (of even gechilld kan worden). We verblijven ’s nachts in een mooi hostel dat redelijk in het centrum van de stad ligt. Om de Griekse cultuur letterlijk te kunnen proeven eten we ’s avonds bij lokale eettentjes. De locatie en setting en van de lunch zal elke dag verschillend zijn. Ontbijten doen we in het hostel.

Op dinsdagochtend vertrekken we met het vliegtuig vanaf Schiphol, waarna we met iets langer dan drie uur vliegen in Athene aankomen. We zullen dinsdag vroeg in de ochtend vertrekken en vrijdag weer in de avond terugvliegen. Dit doen we zodat we de dagen die we hebben in deze mooie stad zo goed mogelijk kunnen benutten.

Wij hopen jullie te zien op deze prachtige bestemming.
μέχρι τότε!

Daniëlle van Schaik en Suzanne Smit

Voor meer informatie nodigen wij ouders en leerlingen uit om naar het ouderportaal of het leerlingenportaal te gaan.