Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!


Praag

Dit jaar zal er ook weer een reis naar de prachtige stad Praag worden gemaakt.  De stad ziet er bijna uit als een openluchtmuseum, waar in de straten veel te zien en te genieten valt. Onder deskundige leiding word je door de stad geleid en krijg je de prachtigste plekjes te zien. We hebben het dan o.a. over de Burcht, het Mucha Museum en de Joodse wijk. Aan de Moldau liggen verbluffend mooie panden en je zult je ogen de kost geven op de Karelsbrug met vele stands waar je sieraden en allerlei andere spulletjes kunt kopen.

Praag is ook een literaire stad. Ze heeft vele beroemde schrijvers onderdak verleend. De bekendste is wellicht Franz Kafka.

Praag kent vele bouwstijlen. Tijdens de excursie zul je deze stijlen leren herkennen, van Barok tot Jugendstil. De invloed van het Jodendom op de stad is groot geweest. Tijdens de excursie zul je hier veel over te weten komen. Er worden enkele synagogen bezocht en de trekpleister van de stad: de unieke oude Joodse begraafplaats.

We zullen ook het concentratiekamp Theresienstadt bezoeken. Dit was oorspronkelijk een vestingstad en een voorportaal van Auschwitz tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze plek zal beslist indruk op je maken. We verblijven aan de rand van het oude centrum van Praag, in een gezellige hostel.  Vele bezienswaardigheden liggen op loopafstand van het hostel.

Voor meer informatie nodigen wij ouders en leerlingen uit om naar het ouderportaal of het leerlingenportaal te gaan.