Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Rome

Volgens een oude legende kreeg Mars, de oorlogsgod, een tweeling bij een Aardse vrouw. Deze twee baby’s ontsnapten aan de dood en werden later gezoogd door een wolvin. Uiteindelijk zouden deze twee jongens: Romulus en Remus de stad Rome hebben gesticht op de zeven heuvels bij de rivier de Tiber in de 8ste eeuw voor Christus. 

Tegenwoordig is de hoofdstad van Italië een metropool en bevindt het zich op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Binnenin de stad zetelt naast de regering ook de leider van het Katholieke Geloof: de Paus in het Vaticaan. Het is dus een stad met meerdere gezichten en vraagt erom ontdekt te worden.

We bezoeken tijdens deze vijfdaagse reis vele culturele, archeologische en religieuze schatten. Rome kent vele geheimen en je moet het minimaal een keer in je leven hebben gezien. Wie weet voel jij je een gladiator uit lang vervlogen tijden als we het Colosseum bezoeken of doe je misschien een wens als je een muntstuk in de Trevi fontein gooit (= ze zeggen dat degene die een muntstuk in deze fontein gooit altijd terug zal keren naar Rome). Wellicht vraag je je af wie deze kunstenaar Bernini is, waar je hier en daar sporen van tegenkomt in Rome… bezoek met ons de oude ruïnes als we naar het Forum Romanum gaan of verbaas je over hoe oud het Pantheon is. Misschien dat je een glimp kunt opvangen van de Paus als we het Vaticaan bezoeken of loop over de ontelbare treden van de Spaanse Trappen: kortom er is genoeg te bezichtigen en te doen.

Dus of je nu van cultuur, geschiedenis of van pasta/pizza houdt: Rome heeft voor elk wat wils en we hopen dat je samen met ons deze mooie stad wilt ontdekken.

Contactpersoon Rome reis: dhr. Dennis Jurhill

Voor meer informatie nodigen wij ouders en leerlingen uit om naar het ouderportaal of het leerlingenportaal te gaan.