Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Kopenhagen

Kopenhagen, misschien niet de eerste stad waar je aan denkt bij een stedenreis, niets is minder waar! Wie houdt van rust, ruimte, cultuur en veel groen is hier precies op zijn plek. De stad biedt vele mogelijkheden en is een broeikas voor kunst-en-cultuurliefhebbers. Museums nemen een vooraanstaande plek in en worden zo attractief mogelijk gemaakt. Zeker het bezoeken waard! We starten onze trip met een trein-/busreis vanaf Amsterdam. Milieubewust en een hele fijne manier van reizen naar verschillende plekken in Europa. Eenmaal aangekomen in Kopenhagen begeven wij ons naar het Downtown hostel gelegen in het centrum. Droppen onze spullen en nemen een eerste blik in deze prachtige stad. In tegenstelling tot Lissabon, Amsterdam en Parijs hebben ze in Kopenhagen gekozen voor ruimte. De straten zijn breed en overzichtelijk zonder een statig beeld te vormen. Waarom zou je denken? Dat ontdek je één van de eerste dagen in het Kobenhavns Museum. Een interactief museum dat je de geschiedenis en de omgeving van de stad leert kennen. Heel interessant en leuk voor de rest van de stedenreis! 

Eenmaal lopend door Kopenhagen kom je overal imposante gebouwen tegen. Kerken, raadshuizen, paleizen etc.  Ga met ons mee en waan je door de Botanisk Have, neem een kijkje in de Frederikskirke, loop omhoog naar het hoogste puntje van de Vor Frelsers Kirke en geniet van een heerlijk stuk Smorebrod. Dit eten we natuurlijk op in Kongens Have, waarna we een kijkje nemen in het Rosenborg Slot. Denk je nu 'jeetje wat veel!' Wacht maar, er komt nog veel meer!

Met een beetje voorkennis weet je natuurlijk dat één van de bekendste sprookjesschrijvers een Deen is, namelijk Hans Christian Andersen. Waar hij ondertussen is overleden blijven zijn sprookjes voortbestaan. In Kopenhagen wordt hij nog altijd gezien als één van de belangrijkste Denen. Zo staat de 'Den Lille Havfrue' ook wel de kleine zeemeermin uit te kijken over het water bij Kopenhagen. Een bezoek aan zijn graf mag dan ook niet ontbreken. Hier ontdek je de mengeling van natuur en stad op zijn best. Een begraafplaats, maar ook een plek waar veel jongeren samen komen om te lunchen of te relaxen na school of werk. 

Verwacht een mentaliteit die voortvloeit uit vriendelijkheid, rust en saamhorigheid. Iedereen spreekt hier goed Engels, wacht keurig voor het stoplicht en steekt zijn of haar hand uit als ze de bocht omgaan met de fiets. In da avond zitten de terrasjes echter vaak vol en geniet iedereen van een welverdiend drankje. Er worden spelletjes gespeeld, verwacht een hete strijd want ze zijn bloed fanatiek en er wordt genoten van het leven. Dit genieten is bijvoorbeeld goed terug te zien bij de open foodhall in Reffen of in de Torvehallerne waar je heerlijk kunt eten. 

Kopenhagen, een stad vol geschiedenis, kunst en cultuur. Ga jij ook mee? Opzoektip: Christiana. Wat kan jij hier allemaal over vinden?