Ski & Boardcamp

Eindelijk is het dan ook op het St. Michaël College een feit, de eerste echte Skireis! De skireis is bedoeld voor klas 3 en eventueel klas 2. Klas 3 heeft voorrang op klas 2 en onervaren wintersporters hebben voorrang op ervaren wintersporters.

De skidag was altijd al een groot feest, maar een echte skireis is natuurlijk nog veel spannender. De skidag blijft gelukkig ook bestaan, zodat de klassen naast klas 2 en 3 een jaarlijkse skitrip kunnen blijven doen. 

Samen met 50 leerlingen en 6 docenten vertrekken we op de vrijdag voor de voorjaarsvakantie. We rijden in Zuid-Oostelijke richting naar het Skigebied Salzburger Sportwelt. Dit skigebied ligt 60 km ten zuiden van Salzburg en is onderdeel van het grootste skigebied van Oostenrijk. Dit skigebied is zowel geschikt voor de beginnende wintersporter als voor iemand die al jaren op de ski’s of op het board heeft gestaan. Materiaalhuur (ski’s/snowboard, schoenen) zit bij de reissom inbegrepen. 

Op de piste heeft iedereen les, hierbij is maakt het niet uit of je gevorderd bent of net begint. De leerlingen krijgen les van een gediplomeerde instructeur. Bij de indeling van de lesgroepen zal rekening worden gehouden met het niveau van de leerlingen. Hiermee wordt de veiligheid gewaarborgd, maar zal er voor iedere leerlingen in de lessen uitdaging te vinden zijn.

Wanneer wij niet op de piste staan zijn we met zijn allen in Jugendgästehaus Aumühle. Dit jugendgästehaus is een authentiek Oostenrijkse accommodatie. In totaal biedt het gasthof ca. 160 bedden verdeeld over 57 kamers. Deze kamers zijn verdeeld over drie aparte gedeeltes in het huis. Deze gedeeltes horen bij elkaar, maar elk gedeelte heeft een eigen ingang, skiberging, eetzaal en activiteitenruimte. Zo heeft elke groep zijn/haar eigen ‘huis’.

Let op! Lees de voorwaarden op Senses goed door! Hierin staat o.a. belangrijke informatie over de machtiging die ingeleverd moet worden. Als dit niet gebeurt ga je niet mee!