Londen

Londen, de bruisende hoofdstad van Engeland en het Verenigd Koninkrijk met 7,5 miljoen inwoners is een plek die je eens in je leven bezocht moet hebben. Amsterdam kan groot lijken maar als je in het centrum van London staat dan voel je past echt wat de afmetingen van een Europese metropool zijn. In deze stad wonen meer dan 100 nationaliteiten en worden er meer dan 300 talen gesproken, aldus Wikipedia. Londen is een duizelingwekkende mix van cultuur, mode, eten en plezier van wereldformaat. Het is een stad waar tweeduizend jaar geschiedenis en blinkende moderne wolkenkrabbers hand in hand gaan. Wie je ook bent, waar je ook naar op zoek bent, grote kans dat je het hier zult vinden.

Wil jij ook dat grote en internationale meemaken, reis dan met ons mee.

Met de trein naar Londen. Easy!

Met de trein zoeven we door drie landen en over het Kanaal, recht naar de allerleukste marktjes, boetieks, musea, en tea with scones and jam. Eerst vertrekken we met de Thalys naar Brussel-Zuid. In Brussel stappen we over (vergeet je koffer niet) en gaan we door de veiligheids- en identiteitscontrole van Eurostar. Daarna gaat het in één ruk door met de Eurostar naar London St. Pancras. De reis, inclusief overstaptijd, duurt ongeveer 4 uur en 40 minuten. Vanaf hier lopen we in 10 minuten naar het hostel: The Generator

Het ligt een beetje verborgen, vlak bij Russell Square. Het hostel bevindt zich op een kleine wandeling van Covent Garden, Regent’s Park en het British Museum. Tijdens de ontwikkeling van het hostel hebben ze dit oude politiebureau zodanig ontworpen dat dit het straatleven van de stad weerspiegelt.

Nadat iedereen zich heeft kunnen opfrissen in het hostel, lopen we naar Leicester Square zodat je meteen de eerste dag de sfeer in hartje Londen kunt proeven. We eten die avond bij de Pizza Hut. Op het menu: ‘All you can eat’ pizza & salad bar.

De volgende dag sturen we jullie er op uit met een DIY-opdrachtenroute langs alle highlights van Whitehall, het regeringscentrum van London. Buckingham Palace, the Houses of Parliament, the London Eye, the Big Ben en Trafalgar Square wil je echt gezien hebben! We doen ook een mini boottocht over de rivier The Thames zodat je de prachtige gebouwen vanuit een ander perspectief kunt bekijken. Er is ook een gids aan boord die zijn verhaal spekt met Britse humor. 

Het museum ‘the Tate Modern’ staat ook nog op het programma. Hier kunnen jullie CKV opdrachten maken. ’s Avonds eten we bij Wahaca, een heerlijk Mexicaans restaurant in Covent Garden.

De volgende dag  nemen we de Underground naar Camden. Voor de lunch gaan we lekker snacken bij Poppies Fish & Chips in Camden. Dan blijft er nog tijd over voor het inslaan van souvenirs voor een niet al te idiote prijs. Na Camden gaan jullie in groepjes op pad. Dit is het moment dat jullie zelf op onderzoek uitgaan voor de praktische opdrachten. Misschien hou je tijd over om te shoppen en de stad te verkennen. ‘s Avonds eten we vroeg in het hostel zodat we een musical kunnen meepikken. Een hele andere belevenis dan in Nederland!

De laatste dag gaan we na het ontbijt en na het inpakken van onze koffers naar het British Museum. Na een lunch en nog een uurtje vrije tijd, nemen we de trein terug naar Amsterdam.

 

Tot in de bus, groet van Patrick Teske

Voor meer informatie nodigen wij ouders en leerlingen uit om naar het ouderportaal of het leerlingenportaal te gaan.