Londen

Londen, de bruisende hoofdstad van Engeland en het Verenigd Koninkrijk met 7,5 miljoen inwoners is een plek die je eens in je leven bezocht moet hebben. Amsterdam kan groot lijken maar als je in het centrum van London staat dan voel je past echt wat de afmetingen van een Europese metropool zijn. In deze stad wonen meer dan 100 nationaliteiten en worden er meer dan 300 talen gesproken, aldus Wikipedia.

Wil jij ook dat grote en internationale meemaken, reis dan met ons mee.

We vertrekken vanaf het SMC richting Calais. Daar wordt de bus op de trein geparkeerd en zijn we binnen no-time aan de overkant van het kanaal. Vervolgens brengt de bus ons naar Peckham Lodge, ons hotel in de wijk Southwark. Ter oriëntatie, trek vanaf de Tower Bridge een verticale lijn naar beneden totdat je op Peckham Road stuit. Prima hotel, overigens! Peckham is zo’n typisch eclectische Londense buurt met mensen uit alle windstreken, West-Indische straatmarkten, Aziatische supermarkten, Afrikaanse kapsalons, buurthuizen, toko’s en natuurlijk super Britse pubs (waar jij nix mag bestellen). Op de eerste avond genieten we van deze drukte op weg naar ons Indiase buffet bij restaurant Surma op Lordship Lane.

De volgende dag sturen we jullie er op uit met een DIY-opdrachtenroute langs alle highlights van Whitehall, het regeringscentrum van London. Je hebt London niet gezien als je Buckingham Palace, the Houses of Parliament, the London Eye, the Big Ben en Trafalgar Square hebt overgeslagen. Vanaf Trafalgar Square nemen we de Underground naar Camden. Voor de lunch gaan we lekker snacken bij Poppies Fish & Chips in Camden. Dan blijft er nog tijd over voor het inslaan van Britse souveniers voor een niet al te idiote prijs. Na Camden splitsen we ons in groepjes om verschillende musea te bezoeken. ’s Avonds zien we elkaar weer op Leicester (spreek uit: Lester) Square voor een all-you-can-eat-pizza dinner in de Pizzahut.

Ook gaan we naar de Tate Modern voor een intensieve CKV-sessie. Na dit bezoek nemen we de bus naar Greenwich (spreek uit: Grennitsch) park en lopen we downhill voor een lunch op Greenwich Market. Je krijgt van ons aan het begin van de week een envelop met geld zodat je zelf je lunch kunt samenstellen. Wil je Aziatisch of Spaans eten? Bedenk het maar want deze markt is de definitie van world food. Na de lunch nemen we Riverbus1 en reizen over het water terug naar het centrum. Dit is het moment dat jullie zelf op onderzoek uitgaan voor de praktische opdrachten. Misschien hou je tijd over voor shoppen en het verkennen van de stad. ’s Avonds zien we elkaar weer bij een prachtige musical in het Apollo Victoria theatre.

De laatste dag pakken we onze spullen en hebben we nog tot 13.00 de tijd om Londen op eigen houtje te ontdekken. Na de lunch stoppen we de bagage in de bus en rijden we richting Dover waar we dit keer per ferry de terugtocht over het kanaal maken. Naar verwachting zijn we rond 2.00 terug in Zaandam.
Spreekt dit reisprogramma jou aan, kies dan voor Londen!

Tot in de bus, groet van Patrick Teske

Voor meer informatie nodigen wij ouders en leerlingen uit om naar het ouderportaal of het leerlingenportaal te gaan.