Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Pre-University College (PUC)

Het St. Michaël College maakt deel uit van het samenwerkingsverband Pre-University College (PUC) tussen de Vrije Universiteit in Amsterdam en scholen in het voortgezet onderwijs in de regio. De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft voor gemotiveerde leerlingen die nader kennis willen maken met het wetenschappelijk onderwijs het Pre-University College ontwikkeld.


Masterclasses
Om de leerlingen een optimaal aansluitend en tegelijk verrijkend programma te kunnen bieden, zijn er masterclasses ontwikkeld over zeer diverse onderwerpen. Deze masterclasses zijn inhoudelijk voorbereid door ontwikkelteams, bestaande uit docenten vanuit het voortgezet onderwijs en de VU.
De masterclasses bestaan uit vier colleges die worden gegeven door docenten van de Vrije Universiteit Amsterdam. Leerlingen leren onderwerpen op een wetenschappelijke manier te benaderen, ze doen onderzoek en tijdens het laatste college geven zij een presentatie voor medestudenten, docenten en ouders. Maar een masterclass is veel meer dan dat. Naast het volgen van college, maakt een leerling ook kennis met de universiteit, de campus en komen zij te weten wat studeren allemaal inhoudt. 

Enthousiasme
Het afgelopen jaar hebben alle v5x-leerlingen een masterclass gevolgd op de VU. De een koos voor de masterclass 'Het bijzondere brein' en mocht een echt brein ontleden, de ander koos voor een masterclass waarin je erachter komt hoe Starbucks Coffee Company zo groot is geworden. Wat bij alle leerlingen hetzelfde is, is het enthousiasme waarmee ze de masterclasses hebben gevolgd. 

Loopbaanoriëntatie- en begeleiding
Door het Pre-University College kunnen leerlingen niet alleen kennis maken met wetenschappelijk onderwijs, maar zich ook beter oriënteren op een vervolgstudie. 

Voor meer info zie:  vu.nl/nl/over-de-vu/profiel-en-missie/uitgelicht/pre-university-college/leerlingen-vwo/index.aspx
Voor vragen over PUC kunt u terecht bij Esther van Diermen, decaan & coördinator PUC, evdiermen@stmichaelcollege.nl