Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Overstap van vmbo 1 naar havo 2

Je doet het goed op school. Heel goed! Zo goed dat de docenten denken dat je een stapje hoger kunt, naar havo 2, om meer uitgedaagd te worden. Op de Havo gaat het anders; je gaat sneller door de stof heen, je krijgt waarschijnlijk meer huiswerk dan dat je tot nu toe hebt gehad én de stof is moeilijker. Om de overstap zo goed mogelijk te laten verlopen, krijg je van je docenten op het VMBO al extra werk zodat je zo veel mogelijk bij bent, je kunt wennen aan moeilijkere stof én aan huiswerk.

Het St. Michaël College is een Technasiumschool. Bij je keuze voor onze school is het mogelijk dat je in een Technasiumklas komt. Om meer te weten over wat Technasium inhoudt, kun je hier klikken.

Normaal gesproken kunnen leerlingen en ouders zich oriënteren via een voorlichtingsavond. Dit is dit schooljaar echter niet mogelijk vanwege de maatregelen tegen het coronavirus. Informatie over de overstap en over onze school vindt u in onderstaande filmpje.

We hopen dat jij en je ouders dan voldoende informatie hebben over onze school. Als je een keuze gemaakt heb voor je school, dan vul je het aanmeldingsformulier in en vul je naar volgorde van keuze drie havo scholen in. Als het SMC je eerste keuze is én we weten dat je volgend jaar hier komt nodigen we je op school uit en kun je alsnog de school zien!!

Het Zaanse overstapbeleid tref je hier aan.
De Bezwarenprocedure Zaanse overstapmomenten is hier te vinden.

De Zaanse POVO overstapbrochure kunt u vinden op de POVO website.