Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

2e bij Onderbouw Wiskunde Dag 2024!

25 juni 2024

We zijn enorm trots op Daan de Haas, Roemer Tuijn en Simon Huismans uit klas v3x1, die een schitterende tweede plaats hebben behaald bij de 13de Onderbouw Wiskunde Dag georganiseerd door Wiskunde-in-Teams van Universiteit Utrecht!

Het thema van dit jaar was "Alleen voor beschuit ... " en draaide om het optimaliseren van verpakkingen.

Onze wiskundige leerlingen werden uitgedaagd om een slimme verpakking te ontwerpen voor de verzending van beschuitbussen en receptenboeken. De opdracht was niet eenvoudig: het team moest verschillende verpakkingsmogelijkheden onderzoeken en uiteindelijk een ontwerp presenteren dat zowel efficiënt als origineel was.

De jury was vol lof over de systematische aanpak van ons team. Ze vergeleken de diverse verpakkingen zorgvuldig, benoemden de voor- en nadelen en ondersteunden hun bevindingen met nauwkeurige berekeningen. Hun uiteindelijke creatie, een innovatieve prisma met een driehoekig grondvlak, maakte indruk. Dit slimme ontwerp biedt ruimte voor zowel de beschuitbus als het boek en is een toonbeeld van praktisch en creatief denken.

De jury gaf aan dat de onderbouwing van de keuze voor deze verpakking iets uitgebreider had gekund, maar prees de duidelijke en gedetailleerde aanpak van het team. Met deze sterke prestatie hebben Daan, Roemer en Simon meer dan verdiend de tweede prijs in de wacht gesleept.

Gefeliciteerd, jongens! Jullie hebben onze school geweldig vertegenwoordigd en we zijn enorm trots op jullie prestatie!

Kees Vleeming,
docent wiskunde« ga terug