Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Cyprus excursie 2023

25 mei 2023

Het hoogtepunt voor de leerlingen van de terrariumwerkgroep uiteraard de buitenland excursie! Dit jaar ging de excursie een stuk oostelijker dan we tot nu toe zijn geweest. Bij ons bezoek aan het eiland Cyprus konden we kennis maken met flora en fauna die typisch is voor het oostelijk Mediterraan gebied. We hadden een prima accommodatie in Paphos vanwaar we het eiland hebben verkend met ons busje.

We hadden een prima accommodatie in Paphos vanwaar we het eiland hebben verkend met ons busje.

Onze zoektocht naar dieren leidde ons langs de hoogste berg van het eiland tot winderige stranden met golven van 3 meter hoog, van diepe kloven met dichte begroeiing tot verlaten parkeerterreinen vol met vuilnis. Dit rijke scala aan habitats bracht een evenzo veelzijdige dierenwereld met zich mee.

De leerlingen hebben zich verwonderd over Mediterrane Kameleons slapend in het riet tot schattige Langooregels rennend over de weg. Ze hebben oog in oog gestaan met een anderhalve meter lange Levantijnse Adder en genoten van prachtige concerten van Turkse Boomkikkers en Cypriotische Meerkikkers.

Op de allerlaatste dag kon ik nog heuvelafwaarts een flinke doornstruik induiken om de zeer zeldzame en ongelofelijk snelle Cypriotische Toornslang te vangen. Niet geheel ongedeerd kwam ik daaruit maar wat een unieke kans voor zowel leerlingen als leiding om deze unieke slangensoort in het wild te kunnen zien!

We hebben weinig geslapen en behoorlijk wat meters afgelegd in onze zoektocht, dus we kwamen moe maar zeer voldaan weer terug op Schiphol. 

Bobby Bok« ga terug