Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Leerlingen aanwezig bij presentatie Klimaatakkoord Zaanstad

13 december 2019

Bijna 40 leerlingen waren aanwezig, en hebben gepitched bij de presentatie van de klimaatakkoord van Zaanstad op woensdag 11 december. De Technasium leerlingen hadden, geïnspireerd door het Roots and Shoots project van Jane Goodall, projecten voorbereid om te komen tot een duurzame verandering in hun omgeving.

Bijna 40 leerlingen waren aanwezig, en hebben gepitched bij de presentatie van de klimaatakkoord van Zaanstad op woensdag 11 december.

De Technasium leerlingen hadden, geïnspireerd door het  Roots and Shoots project van Jane Goodall, projecten voorbereid om te komen tot een duurzame verandering in hun omgeving.Jane Goodall is ervan overtuigd dat elk individu telt, elk individu een rol te spelen heeft en elk individu een verschil maakt. Vanuit die gedachte is zij in 1991 in Tanzania begonnen met het zogenaamde Roots & Shoots programma.

Bovendien gelooft Jane dat onze toekomst in handen ligt van jongeren. Het programma is opgezet om jongeren te inspireren zich in te zetten voor een betere leefomgeving. Roots & Shoots richt zich op de zorg voor mensen, dieren en het milieu. 

Roots & Shoots is inmiddels actief in 120 landen en wordt gevormd door  duizenden leden. Het programma verenigt jonge mensen uit verschillende culturen met verschillende achtergronden zich in te spannen voor een betere wereld met alles wat daarin leeft. Ook de leerlingen van het SMC werken hier aan mee.

Zie ook: https://nieuwzaansklimaat.zaanstad.nl/nieuws/wat-vinden-jongeren-van-het-zaans-klimaatakkoord  

- Nick Vermeulen

 « ga terug