Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Twee leerlingen SMC door naar finale Wiskunde Olympiade

20 april 2021

Op vrijdag 12 maart werd de tweede ronde van de wiskunde olympiade gehouden. Normaal gesproken worden de circa 1000 leerlingen in Nederland die zich hiervoor geplaatst hebben over 10 steunpunten verdeeld, waar deze tweede ronde wordt afgenomen, maar dit jaar (net als vorig jaar) ging dit vanuit school.

Op het SMC hadden 11 leerlingen zich gekwalificeerd voor deze ronde en deze zaten allemaal om 14:00 klaar om 2,5 uur te puzzelen op een zestal opdrachten. Na afloop had ik als wedstrijdleider een uurtje de tijd om alles in te scannen en op te sturen.

Het nakijken van de tweede ronde is meer werk dan de eerste ronde, want twee van de zes opdrachten zijn open opdrachten, waarbij de uitwerking van belang is. Deze opdrachten worden meestal door oud-finalisten nagekeken. Half april werd de uitslag bekend gemaakt en twee leerlingen van het SMC hebben voldoende punten gescoord om door te mogen naar de finale, die in september in Eindhoven zal worden gehouden.

Dit zijn Sam Siderius uit v5 en Thijs Hackmann uit v4. Beide leerlingen zullen nog door de schoolleiding in het zonnetje worden gezet.

Met vriendelijke groet van een trotse wedstrijdleider,

Kees van Schenk Brill
Docent Wiskunde« ga terug