Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Tweede klas Technasium leerlingen presenteren hun ontwerp op de eindshow van Futurelab de Waag!

25 mei 2023

Voor het programma Make it Open werkt het SMC samen met 9 technasiumscholen van de netwerken Noord-Holland en Randstad-Noord samen met Waag Futurelab. Samen met de technasiumdocenten is het project Circulaire buurt ontwikkeld waarin leerlingen op onderzoek gaan naar Makers in hun eigen stad of dorp. Waar zitten de timmermannen, schoenmakers en kunstenaars? Wat maken ze en waar komt hun materiaal vandaan? Wat doen ze met hun reststromen en wie koopt hun producten?

Leerlingen uit de 2e klas zijn in contact gebracht met MAAKgemeenschap De Hoop. ‘De Hoop’ beheert en verhuurt studio- en atelierruimtes en faciliteert gezamenlijke voorzieningen als werkplaatsen, een materialen winkel en vervoermiddelen ter ondersteuning van projecten. Hiermee stimuleert de Hoop ontwerptalent, kunstenaarschap en collectiviteit. Momenteel zijn er ruim 160 huurder met verschillende talenten, van meubelmakers en theatermakers tot technici en snoepmaker.

MAAKgemeenschap De Hoop is bezig met het ontwikkelen van een TinyHouse zodat er meer en betaalbare woongelegenheid komt voor spoedzoekers en jongeren. Hierbij heeft De Hoop de leerlingen uit de 2e klas van het SMC om hulp gevraagd. Het Tinyhouse moest naast de wettelijke eisen, circulair ontworpen zijn en reproduceerbaar zijn. Na een uitgebreid onderzoek en ontwerpfase hebben de leerlingen hun maquette gepresenteerd aan de opdrachtgever.
De winnaars mochten naar de ‘de grote eindshow’ in het Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Amsterdam en kregen een welverdiend certificaat!

 « ga terug