Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

¡Los candidatos aprobados!

14 feb 2020

Het mooie nieuws uit Spanje heeft ons bereikt dat de volgende leerlingen het DELE examen* met goed gevolg hebben afgelegd, te weten Blue Kroonsberg (nivel A2), Maud Földes (nivel A1), Augusto Brita Lima (nivel A2), Yael Koster (nivel A1). ¡Felicidades a todos los alumnos!

Lees meer

Cursus EHBO voor dieren weer groot succes!

14 feb 2020

Afgelopen twee donderdagen hebben diverse leerlingen een EHBO cursus voor dieren gevolgd. Deze cursus is één van de onderdelen die voor de leerlingen uit V4X en V5X van vwoXtra worden georganiseerd. Onder begeleiding van dierenarts Nicole Schuttevaer van PlusDierenklinieken zijn leerlingen aan de slag gegaan met verschillende aspecten van de dierenzorg.

Lees meer

Yoga op het SMC voor leerlingen en personeel

14 feb 2020

Ook dit jaar vindt er op het St. Michaël College weer een Yoga workshop plaats voor zowel leerlingen als het personeel. Deze workshop vindt plaats op 4 donderdagmiddagen en iedereen die geïnteresseerd is kan meedoen! Yoga kan helpen te focussen, te ontspannen en het leert in drukke tijden alles beter onder controle te houden.

Lees meer

Resultaat om trots op te zijn bij Biologie Olympiade

14 feb 2020

Ook dit jaar hebben we op het SMC weer meegedaan aan de Biologie Olympiade. De leerlingen van de derde klas hebben zich tijdens de biologielessen gebogen over een rijke verscheidenheid aan biologische vraagstukken.

Lees meer

Zwoegen en zweten tijdens eerste ronde Wiskunde Olympiade 2020

11 feb 2020

Op woensdag 29 januari meldden zich om half drie 's middags 150 ijverige leerlingen die mee gingen doen aan de eerste ronde van de Nederlandse Wiskunde Olympiade. De wiskunde olympiade is een jaarlijkse wedstrijd die in Nederland sinds 1962 wordt gehouden. Na een eerste en een tweede ronde worden in de landelijke finale de leerlingen geselecteerd die de Nederlandse trainingsgroep vormen voor de Internationale Wiskunde Olympiade. In 2015 nam een leerling van onze school, Mike Daas, hieraan deel. Tijdens de eerste ronde moesten de leerlingen 8 multiple choice vragen en 4 open vragen beantwoorden. Hier hadden ze 2 uur de tijd voor.

Lees meer