Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Leerlingen V6X sluiten het vwoXtra-programma feestelijk af

04 februari 2020

Op donderdag 30 januari vond voor de tweede keer de feestelijke afsluiting plaats van vwoXtra: De V6X-leerlingen deden hun laatste extra onderdeel: de presentatie van hun profielwerkstuk. Een extra opdracht, alleen voor vwoXtra-leerlingen.

De presentaties van de profielwerkstukken varieerden van ‘Het organiseren van een Stedenreis naar Athene’ tot ‘Micrometorieten’ of ‘De optimale hoek van een boot’. Stuk voor stuk onderwerpen waarover ouders en andere leerlingen zich graag lieten voorlichten.

Na de presentaties sloten wij af met de informele uitreiking van de bovenbouwcertificaten vwoXtra. De mentor van V6X, Bas de Gier, werd door zijn mentorleerlingen in het zonnetje gezet: hij werd middels een certificaat benoemd tot zeer betrokken mentor van vwoXtra.

De certificaten van V6X lieten zien wat deze leerlingen zoal gedaan hebben in de bovenbouw. Een greep uit de extra activiteiten:

  • Dining @ the Museum: Het voorbereiden en opdienen van een diner voor 100 personen ter viering van het 125 -jarig bestaan van de Lassiefabriek, voor al zijn werknemers. Dit diner vond plaats in het Zaans Museum. De leerlingen waren betrokken bij het inrichten van de zaal, het ontvangen van de gasten, het verzorgen van een muzikaal optreden en het uitserveren van de gerechten. Bovendien werden alle gasten door de leerlingen rondgeleid in het museum.
  • Een stage van 20 uur, variërend van een aantal dagen stage op het binnenvaartschip tot het meelopen bij een gezondheidscentrum.
  • Het volgen van diverse workshops, zoals bijvoorbeeld ‘EHBO bij dieren’, ‘Circulaire economie en afvalverwerking’ en ‘Conflictresolutie’.
  • Een Masterclass aan de Vrije Universiteit. Voorbeelden daarvan: ‘Oefenrechtbank’ en ‘Gevaarlijke handel’.
  • Project: 'De Wereld Een Beetje Mooier', waarbij de leerlingen zelf de opdracht kregen dit in te vullen. Zo is er een groepje naar een verzorgingstehuis geweest, waarbij zij voor de ouderen een pubquiz organiseerden en de leerlingen zelfgebakken taarten serveerden.

Kortom: We zijn supertrots op deze groep kanjers!

Daniëlle Peereboom
Teamleider onderwijs vwoXtra« ga terug