Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Leerlingen v2x verdiepen zich in productie in eigen omgeving

17 maart 2020

Wij, de leerlingen uit V2X1, hebben afgelopen 3, 4 en 9 maart het omgevingsproject gehad. Het omgevingsproject gaat over producten die geproduceerd werden in de Zaanstreek en wij moesten onderzoeken wat het dan met de Zaanstreek te maken heeft.

Het project begon met het vormen van groepjes en een onderwerp kizen. Er waren veel onderwerpen waar uit gekozen kon worden, uiteindelijk was iedereen blij met de gemaakte keuze.

Toen het project van start ging, bezochten we eerst in het Zaans Museum. Daar kregen we eerst een kleine introductie en een rondleiding door het museum waar informatie werd gegeven over de onderwerpen. Na de rondleiding verzamelden we weer op school om alvast wat informatie in ons verslag te zetten of daarna naar een afspraak te gaan. Eigenlijk was de eerste dag vooral veel informatie verzamelen om in het verslag te zetten.

De tweede dag was voor de meeste mensen de dag dat ze verder gingen met hun verslag en het maken van hun presentatie. Sommige hadden ook nog afspraken, maar het was vooral een dag die draaide rondom de verslagen en de presentaties. Er zat nog genoeg tijd tussen de presentaties en het project waardoor iedereen goed zijn presentatie kon voorbereiden.

De volgende week waren dan ook de presentaties. Voor de presentaties hadden we nog een uur om nog te oefenen. Daarna was het toch echt tijd voor de presentaties. Het was heel interessant om te zien wat iedereen gedaan had. Een aantal groepjes hadden ook de producten die ze onderzocht hadden zelf gemaakt en meegenomen. De docenten, maar ook de groepjes gingen de presentaties beoordelen. Alle groepjes hadden een goede presentatie, dus ons groepje had eigenlijk alles wel goed beoordeeld. 

We hadden zelf al van andere leerlingen uit hogere vwoXtra klassen gehoord dat dit hun favoriete project was die ze gehad hebben. Dus wij waren wel benieuwd waarom het hun favoriete project was. Wij zijn het zeker eens met hen. We kregen namelijk heel veel vrijheid bij dit project wat heel fijn was, omdat we een beetje onze eigen gang konden gaan en zelf konden invullen wat we gingen doen. Wij hadden zelf het onderwerp mode en daarvoor gingen we langs bij Inge Bosman en dat maakte het voor ons toch wel leuker. Wij vonden hoe zij vertelde heel interessant en we merkten gewoon dat ze mode zelf heel erg leuk vindt. Dat maakt het ook voor ons veel leuker om te luisteren. Kortom we vonden het een leuk project!

Geschreven door Faye Oomen en Esmarijn Rijnen v2x1« ga terug