Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Leerlingen zijn europarlementariër voor een dag: MEP 2019 op het SMC

05 december 2019

Op 4 december 2019 werd de gemeenteraadszaal van het Zaanse stadhuis door aanzienlijk jonger publiek bevolkt: leerlingen van het SMC namen de zaal een dag over van onze Zaanse gemeenteraadsleden en wethouders. In het kader van het MEP-project (Model European Parliament) vormden onze leerlingen deze dag met elkaar het Europees Parlement. Na op school in vier commissies grondige voorbereidingen getroffen te hebben, kwamen de leerlingen deze dag voor de slotsessie in de raadszaal in actie.

 Er werd in parlementaire stijl met elkaar gedebatteerd, waarbij de voorstellen, moties en amendementen door de zaal vlogen. En er viel ook wat te 'verdienen' voor de deelnemers: de beste parlementariërs zijn geselecteerd en gaan door naar het provinciale MEP, waarbij scholen uit heel Noord-Holland het tegen elkaar zullen opnemen. Complimenten aan Jetske Hollander en Björn Klitsie die het MEP en deze dag in het kader van hun profielwerkstuk hebben georganiseerd.

Alexander Auerbach« ga terug