Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

SMC scoort hoog in de nationale ronde van de Biologie Olympiade

30 juni 2021

Gijs van Draanen en Jesse Starreveld uit H3 hebben het SMC vertegenwoordigd tijdens de nationale ronde van de Biologie Olympiade.

Jaarlijks daagt de Biologie Olympiade talentvolle middelbare scholieren uit om het beste uit zichzelf te halen. Na een selectie in twee voorrondes bepaalt de finaleweek welke leerlingen plaatsnemen in het internationale team om de Nederlandse eer te verdedigen. De finalisten hebben zich hierop – vaak tussen hun eindexamens door – zelfstandig moeten voorbereiden aan de hand van een universitair studieboek. In de finaleweek zijn zij verder getraind en getoetst door universitair docenten en andere biologie-experts.

Gijs en Jesse uit H3 hebben zich op Hogeschool Inholland in Amsterdam verdiept in het onderwerp bijen.

Daarbij hebben ze onderzoek gedaan naar de anatomie, de gezondheid en ook de bijzondere erfelijkheid van bijen. Ze hebben stuifmeelkorrels onderzocht onder de microscoop, een poster presentatie gehouden over hun bevindingen en aansluitend nog een eindtoets gemaakt. Daarbij hebben ze een respectabele derde en zesde plaats behaald!

Een prachtige score en we zijn erg trots op onze leerlingen!

Bobby Bok
Docent biologie« ga terug