Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

SMC-debatteam wederom debatkampioen Noord-Holland!

15 februari 2024

Op 14 februari 2024 stond het SMC-debatteam klaar om de uitdaging aan te gaan bij de Noord-Hollandse voorrondes van 'Op Weg Naar Het Lagerhuis', de grootste debatcompetitie voor scholieren in Nederland. Net als in vorige schooljaren deden de leerlingen dat met verve! Ze wisten, ondanks de sterke tegenstand, elke debatronde in de poulefase te winnen, en vervolgens pakte het team ook de winst in de halve en hele finale. Met scherpe argumenten, doordachte weerleggingen, pakkende voorbeelden en goede teamsamenwerking wisten onze debattoppers zich zo op te werken naar de winst.

Coaches Alexander Auerbach, Roxanne Muis en Jonna van Koningsveld zijn natuurlijk supertrots op deze prestatie. Het is een resultaat van maanden van voorbereiding, waarbij leerlingen zich moesten verdiepen in twaalf verschillende maatschappelijke stellingen, waarin ze hun argumenten hebben geslepen en hun retorische vaardigheden hebben verfijnd, en samen zijn gekomen tot een 'geoliede machine', zoals werd opgemerkt door de juryleden.

Met trots kijken we nu uit naar de volgende stap: op 14 maart zullen onze kampioenen deelnemen aan de landelijke rondes van Op Weg Naar Het Lagerhuis, wanneer de SMC’ers in debat zullen gaan met alle getalenteerde, winnende debatteams uit de andere provincies.


v.l.n.r.:
-Bovenste rij: Alexander Auerbach, Emiel Zanting, Caithlin van Leyden, Thym van Tilborg, Tijnje Lichtenbelt, Lorelai Richardson, Sandy Havik, Mirthe Postma
-Middelste rij: Luzia Wickenhagen, Miquel Somer, Sofia Grotegoed, Sem Kout, Roxanne Muis
-Onder: Jonna van Koningsveld « ga terug