Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Wiskundetoernooi 2020

21 september 2020

Op vrijdag 18 september heeft het St. Michaël College met twee teams deelgenomen aan het Wiskundetoernooi van de Radboud Universiteit te Nijmegen. Normaal gesproken reizen we 's ochtends in alle vroegte naar Nijmegen, maar nu konden de leerlingen zich rond 10 uur in lokaal 211 melden, dat voor de gelegenheid was omgebouwd tot "wedstrijdruimte".

Met behulp van Discord kregen de leerlingen 's ochtends, na de nodige technische vertraging, een vrij pittige estafettewedstrijd voor hun kiezen.

Hierin kregen de leerlingen 20 opdrachten waar ze een uur de tijd voor hadden. Bovendien kregen ze telkens pas de volgende opdracht als de vorige (al dan niet succesvol) was afgesloten.
In totaal kon je hier 500 punten scoren en het hoogst scorende team landelijk behaalde er 370. Onze teams scoorden respectievelijk 210 en 170 punten.

Na een (ditmaal door school aangeboden) lunch volgde het middagprogramma. Hierin moest worden samengewerkt over competitieschema's en latijnse vierkanten. De opdrachten waren gevarieerd, maar van een vrij hoog niveau.
Dit gebeuren eindigde om kwart over drie. Toen was het wachten op de uitslag en dat duurde aanzienlijk langer dan de organisatie voorzien was.
Pas na half vijf werd deze eindelijk medegedeeld.

Ons eerste team (Thijs Berkhout, Sam Siderius, Mijsje Fee Lichtenbelt, Tibbe Schreurs en Marijn Bakkum) had een totaalscore van 470 punten en werd daarmee 21ste van circa 100 teams.
Het tweede team (Joeri Knap, Thijs Hackmann, Brett Wals, Simon Gerritsen en Salma Abd Adin) haalde 355 punten en werd daarmee 52ste.

Het was anders dan andere jaren, maar het was zeker een geslaagde dag.

Kees van Schenk Brill
Docent Wiskunde
Wedstrijdleider wiskundewedstrijden« ga terug