Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Drama

Is drama een vak dat je kiest als je een beetje gek bent? Ook! Ook als je dat juist niet bent en misschien wel wat losser zou willen worden. Is drama iets voor mensen die graag op de voorgrond staan? Ja! Maar ook zeker iets voor mensen die zich het liefst de hele dag zouden willen verstoppen, maar bij drama eens in de huid van een ander willen kruipen en met de blik van een andere persoonlijkheid de wereld in willen kijken.

Drama is voor nerds die teksten van Shakespeare willen bestuderen, maar ook voor losbollen die lekker willen improviseren en typetjes willen zijn. Voor stoere gasten en zachte eitjes, die nog een hoop van elkaar kunnen leren, voor diva's en voor muurbloemen die een paar uur van rol willen ruilen.

Goed gezien: drama is een vak voor IEDEREEN! en dus ook voor JOU!

Drama is eigenlijk een onmisbaar vak. Ook al ben je absoluut niet van plan om er ooit iets mee te gaan doen. Bij drama leer je jezelf kennen. Je stem, je lijf, je talenten. Bij drama leer je anderen kennen door in zijn/haar huid te kruipen. Je leert samenwerken, feedback geven, je krijgt sociaal inzicht. Je leert over menselijke emoties.

Iedereen die ooit drama heeft gedaan weet dat hij nadien meer zichzelf durfde te zijn dan daarvoor.

Maar bovenal: Drama is LEUK!!! Brullen van het lachen, open mond van verbazing, tranen van ontroering.

We gaan improviseren, teksten schrijven, teksten spelen, typetjes vorm geven, levensvragen omzetten in scenes en nog heel veel meer.

De leerlingen van accentmodule drama moesten zelf een gedicht uitzoeken en daarbij een filmpje maken. Hieronder zie je het resultaat.