Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Lichamelijke opvoeding

Het vak lichamelijke vorming betekent niet alleen maar beweging. Bewegen is een onderdeel van wat het vak wil bereiken. We ‘doen’ veel in de lessen en dat is een prettige afwisseling van de uren waarin je op je plaats moet blijven zitten.

We turnen aan toestellen, softballen, hockeyen, voetballen, volleyballen en doen aan atletiek. Met drie gymnastiekzalen en een sportveld is daartoe ruimschoots de mogelijkheid.

Naast alle activiteiten werken we ook aan zelfontplooiing. Je leert zelfstandig opdrachten te maken en we ontwikkelen je doorzettingsvermogen. In de onderbouw maken we gebruik van een digitaal werkboek, waaruit elke periode een aantal opdrachten worden gemaakt.

Op onze school besteden we veel aandacht aan sociale vaardigheden.
Dit betekent: verantwoordelijkheid ten opzichte van elkaar, bereidheid om samen te werken, je houden aan de spelregels en aan de beslissingen van de scheidsrechter .
Het verschil tussen de verschillende stromen vind je terug in de moeilijkheidsgraad van de toetsen en de verdieping van de lesstof in de vwoXtra-stroom. 

Tijdens de lessen Lichamelijke Opvoeding krijgen de vwoXtra-leerlingen de ruimte om aan de hand van eigen creativiteit en samenwerking tot een leerdoel te komen. De docent neemt tijdens deze lessen een coachende rol in i.p.v. een sturende rol. Tevens ligt het leertempo hoger en wordt er dieper op de stof in gegaan dan bij het reguliere VWO.