Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Lichamelijke Opvoeding

Bij het vak Lichamelijke Opvoeding houden we ons veel bezig met beweging, maar bij dit vak is er ook ruimte voor andere thema’s. Hierbij kan worden gedacht aan samenwerken, maar ook het “bewegen en gezondheid” en “bewegen regelen” komen aan bod. Op onze school besteden we veel aandacht aan sociale vaardigheden. Dit betekent onder andere: verantwoordelijkheid ten opzichte van elkaar, bereidheid om samen te werken, je houden aan de regels. Tijdens de LO-lessen beoordelen we dit via onze LO-wijzer, welke zich richt op het (leer)gedrag van de leerling. De inzet, samenwerking en het gedrag van de leerling in de les staan hierin centraal. 
 

Voorbeelden van (bewegings)onderdelen die wij aanbieden zijn: 

  • Terugslagspelen, zoals volleybal en badminton
  • Doelspelen, zoals voetbal, hockey, tjoekbal, handbal, floorball, 
  • Slag en loopspelen, zoals softbal
  • Eindvakspelen, zoals ultimate frisbee en flagfootball
  • Turnen, bewegen op muziek, atletiek en zelfverdediging
In de examenklassen worden er keuzesporten aangeboden, ter verbreding van de reguliere onderdelen uit de onderbouw. Voorbeelden van deze onderdelen zijn boulderen, padellen en squashen, kickboksen en yoga.
 
Met drie gymzalen en een sportveld hebben we genoeg mogelijkheden voor een divers aanbod.