Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Wiskunde

Stel dat er geen verse lucht meer in school komt. Hoeveel liter zuurstof is er dan voor elke leerling? Waarom kan een tafel met drie poten niet wiebelen? Hoe kun je snel zien wat voordeliger is: 3 stuks voor € 1,25 of
9 stuks voor € 3,50?

Wiskunde is een vak dat je vooral leert door te doen: door na te denken over opgaven, door tekeningen te maken, door figuren in elkaar te zetten, door dingen uit te proberen.

Wiskunde heeft ook te maken met het verkennen van je eigen mogelijkheden, leren van je fouten, ontdekkingen doen, niet zomaar alles aannemen, moeilijke zaken makkelijk maken, bedenken van eigen oplossingen.

Wiskunde leer je door te kijken, luisteren, maar ook door samenwerken, bespreken van problemen en oplossingen. Je kunt ontdekken dat er vaak meer mogelijkheden zijn om iets te bekijken. Bij wiskunde wordt veel gewerkt met interactief digitaal materiaal. Daarbij komt de laptop goed van pas!

Voor leerlingen uit de havo/vwo–stroom hebben we met digitaal materiaal meer mogelijkheden voor ondersteuning.

Aan de leerlingen van de vwoXtra-stroom kunnen we meer uitdaging bieden.

Bij het vak wiskunde is er voor leerlingen die houden van pittige problemen van alles mogelijk, onder andere het meedoen aan wedstrijden. Maar ook als je wat meer oefening en/of uitleg nodig hebt ben je bij ons aan het goede adres.