Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Wadsail

Ieder jaar gaan de leerlingen uit de derde klas aan het einde van het schooljaar op KrisKras. We hebben elk jaar te maken met een groep leerlingen die niet mee kan met de KrisKras omdat ze fysiek of om andere reden niet in staat zijn om mee te gaan of omdat ze zijn blijven zitten en niet nog een keer mee willen. Voor deze groep hebben wij een alternatieve reis georganiseerd, de Wadsail!

Leerlingen die meegaan op de Wadsail gaan 4 dagen zeilen en daarbij worden zij als echte matrozen aan het werk gezet. Er is wel wat tijd om aan boord te genieten, maar ze moeten er zelf voor zorgen dat de boot blijft varen. De zeilen moeten onder begeleiding van de bemanning worden gehesen en in de juiste stand gehouden worden. Jullie zullen zelf het ontbijt, de lunch en het avondeten moeten bereiden. Tijdens het avontuur houden de leerlingen zich ook bezig met schiemannen (knopen) en de natuur van de Waddenzee. Zoals bij iedere reis staat ook bij de ‘Wadsail’ het groepsvormingsproces voorop. Door intensieve samenwerking bereikt men altijd de beste resultaten. Dus handen uit de mouwen en wapperende haren in de wind!! Vergeet je gitaar niet mee te nemen, want met een beetje gezelligheid aan boord vaart een schip stukken beter :-)

Als de wind goed staat, kunnen wij Ameland en Terschelling aandoen en krijg je de gelegenheid om die eilanden te bezoeken. Verder maken we een strandexcursie of zullen we gaan vliegeren. We zullen ons “wadhoppend” over de Waddenzee verplaatsen.

Voor meer informatie nodigen wij ouders en leerlingen uit om naar het ouderportaal of het leerlingenportaal te gaan.