Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Eerste schooldag klas 1 van 2021; de Entreedag

27 augustus 2021

Wat was het weer een feest dat we de eersteklassers ‘live’ op school mochten ontvangen! Enigszins gespannen om wat er zou gaan komen, maar vol positieve verwachtingen kwamen de eerste klas leerlingen 23 augustus 2021 op school.

De ontvangst was in de aula en daar werden de leerlingen toegesproken door de rector en door de conrector onderwijs en kregen ze meteen wat waardevolle lessen mee; ‘het is niet erg als je een keer een fout maakt, als je jezelf maar weer oppakt en doorgaat’. Dit was naar aanleiding van een tv-fragment van Sifan Hassan op de Olympische Spelen. Een mooiere sportmetafoor is natuurlijk niet te bedenken!
Maar ook de blauwe punt op het schilderij van Michelangelo, die refereerde naar het feit dat je niet alleen naar de negatieve kanten van een (mede)leerling moet kijken (de blauwe punt), maar juist naar de positieve kanten (het grote witte vlak om de blauwe punt heen).
Allemaal waardes die op het SMC belangrijk zijn.

Na het voorstellen van de mentoren gingen de leerlingen met hun eigen mentor naar een lokaal en hebben ze heel veel informatie gehad. Natuurlijk gaat deze informatie tijdens de mentoruren nog meerdere malen herhaald worden, want het was teveel om in een keer te onthouden!

Op het sportveld werden daarna wat samenwerkingsspelletjes gedaan en in het lokaal mochten de leerlingen hun improvisatietalent laten zien met het spel 30 seconds.

Ten slotte werd er nog een soort speurtocht door de school gehouden, waarbij een groepje leerlingen het rooster van de dag moest lopen.

Met blije gezichten gingen de leerlingen weer naar huis. Ze hadden een topdag gehad en veel zin om met de echte lessen te beginnen………mooi toch!

Beatrice van der Lubbe
Afdelingsleider klas 1« ga terug