Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Laatste nieuws SMC Toptalenten juni 2021

18 juni 2021

We mogen weer sporten en ook naar het stadion! Ook de eerste wedstrijden kunnen weer gespeeld worden en dat is fijn! Voor onze toptalentleerlingen betekent het ook dat er weer internationale wedstrijden zijn. Eersteklassers die het goed doen op nationaal en internationaal gebied en andere leerlingen die hun talenten goed gebruiken.

Eerste klassers doen het goed! 

Zo heeft Luna van der Werff, Nederlands kampioen geworden in 2018 met kunstrolschaatsen in de klasse Supermini Vrij, van 4 juni tot en met 11 juni 2021 een internationaal toernooi gehad in Italië, de Internationale Filippini International Worldskate 2021 24th edition - Misano Adriatico. Ze rijdt bij de Zaanse Roller Club Pauwin. 

Levi Veldhuis, net als Luna een eersteklasser, heeft ook kans om zijn eerste internationale wedstrijd(en) tennis te spelen. Hij moet dan wél eerst twee wedstrijden winnen, dat is natuurlijk heel spannend. Het toernooi vindt plaats in Bergeijk in Nederland van 21 t/m 26 juni 2021.

Adam Ouaziz is bij zijn voetbalclub AZ-speler van de maand geworden. Ook dat is een hele prestatie waar hij trots op mag zijn! Meer lezen.

Luna, Levi en Adam hebben dan ook een dikke pluim verdiend om naast hun eerste jaar op een middelbare school en al die uren trainen zo goed te presteren in hun sport. 

Andere leerlingen die het goed doen

In een eerder bericht op de site hadden we gemeld dat Rik te Linde mee zou doen met een internationaal toernooi. Helaas ging dat vanwege de coronamaatregelen niet door. Des te leuker dat hij alsnog mee kan doen met de EK Kanosprint junioren van 22 t/m 28 juni 2021 in Polen!!

Een aantal voetballende leerlingen zijn geselecteerd voor de definitieve selectie Oranje Onder 18 voor een tweedaagse trainingsstage: Job Kalisvaart en Sem Dekkers, en Lewis Schouten staat op de standby-lijst. Job, Sem en Lewis speelden ook bij AZ toen ze in O13 zaten. Dat jaar hadden ze in de brugklas alle prijzen gewonnen die er te winnen waren, de beker èn de landstitel. Nu, vijf jaar later, met (bijna) een diploma op zak het SMC te verlaten zijn ze met recht echte kampioenen.

Een oud-leerling Jorn Berkhout, vorig jaar geslaagd voor VWO 6, heeft dit seizoen zijn debuut mogen maken bij AZ1. Ook een topprestatie!! Kijk naar en lees het interview van Jorn.

Niet op sportgebied, maar net zo bijzonder is dat Kaylee Groot een contract heeft getekend bij Davina Michelle.
Ook Michel Tuinman heeft zijn talent ontwikkeld naast zijn school, zie het interview van Arjen van Ginkel« ga terug