Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Les op school of thuis

29 januari 2021

We zitten allemaal thuis en zijn digitaal verbonden. Allemaal? Nee, er is kleine groep leerlingen en docenten aan de slag op school.

Dit lijkt misschien het begin van een Asterix & Obelix album, maar het is de realiteit van vandaag de dag: terwijl bijna alle leerlingen thuis achter het scherm onderwijs op afstand volgen, werken de leerlingen van de eindexamenklassen met hun docenten op school.

We zijn heel blij om deze leerlingen en collega’s op school te kunnen ontvangen, ook al maken de anderhalvemetermaatregelen de situatie heel bijzonder: de lessen vinden plaats in grote ruimtes als de gymzalen, collegezaal, technasiumwerkplaats of in dubbele lokalen. Hier kunnen de leerlingen en docenten veilig op anderhalvemeter van elkaar zitten. Dat vergt van iedereen wat aanpassing, maar het lukt!

Ook de pauzes gaan anders dan anders. In plaats van een gezellig door elkaar zitten en lopen, is er nu een vaste opstelling met groene stickers…. Maar ach; het belangrijkste is dat we onderwijs kunnen geven en volgen met zijn allen! Er is overigens nog een groep op school; ook een aantal leerlingen die extra aandacht of ondersteuning hard nodig hebben, werken in diverse lokalen. Zij volgen daar de online lessen en zijn daarmee onder onze hoede. Al met al zijn we blij dat we één en ander heel vlot hebben kunnen organiseren.

Ook het onderwijs op afstand aan alle overige leerlingen was snel georganiseerd. Het is goed te merken dat we met zijn allen, leraren èn leerlingen in het voorjaar ervaring hebben opgedaan met de online lessen. Aan zowel de docenten, als de leerlingen op school als de leerlingen thuis wordt gevraagd wat de ervaringen van de laatste weken zijn, wat er goed gaat en wat nog beter kan. Dit gebeurt door middel van enquêtes en gesprekken.« ga terug