Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Muziekproject V3x1 - 5 april 2023

17 april 2023

Vorige week was het weer zover! De uitvoering van de door de leerlingen van V3x1 zelf geschreven muziektheatervoorstelling in de Forbozaal van het Zaantheater.

Vanaf het begin van het schooljaar hebben de leerlingen gewerkt aan het stuk. Voor elk was er een rol te spelen, zowel op of achter het podium, op de voorgrond in de spotlight als speler of muzikant of in de coulissen als decormaker. Alles op en om het podium werd door de leerlingen zelf bedacht en verzorgd. Teksten en scripts hebben zij geschreven en onder leiding van Stephan Hendrikse ingestudeerd. Muziek werd gemaakt, liedjes en muziekstukken gekozen en geoefend. Kostuums, kap en grime werden ontworpen door en voor de leerlingen. 
Dit jaar was het weer een enorme klus om alle decorstukken, instrumenten en andere stukken op het juiste moment op de juiste plek te krijgen maar het liep, ook achter de schermen, als een goed geoliede machine! 
Er werd samen gegeten in de artiestenfoyer van het theater, toitoitoi’s werden uitgedeeld en voorafgaand aan de voorstelling werden de nodige zenuwen gedeeld. 
Het was een groot voorrecht om deze kinderen samen te zien werken en al hun ideeën in de loop van het jaar te zien verworden tot een prachtige voorstelling waar zij allen aan hebben bijgedragen. 
Bijgevoegd een kleine impressie van de dag in het Zaantheater. Er zijn nog veel meer foto’s en video’s gemaakt, mocht je deze willen zien, mail me gerust op jdoeven@stmichaelcollege.nl of loop even langs!

Jan Jaap Doeven
Docent Muziek en CKV



« ga terug