Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

SMC met sprong op één bij kangoeroewedstrijd

15 juni 2021

Ook in deze onzekere tijden deed het St. Michaël College gewoon massaal mee met de kangoeroewedstrijd. Uiteindelijk deden 629 leerlingen een poging om lastige raadsels op te lossen.

Het organiseren van dit evenement had dit jaar nogal wat voeten in de aarde, want de gebruikelijke aanpak van iedereen op dezelfde dag op school, ging dit jaar natuurlijk niet lukken. Dankzij het flexibele denkwerk van vele collega’s en de bereidheid van veel om toch ergens even te surveilleren is het toch gelukt. Mijn dank hiervoor !

Begin april waren de officieuze uitslagen al binnen, maar pas na de meivakantie kwam dan eindelijk de lang verwachte uitslag, met haar 12 dozen aan deelnemersprijsjes en extra prijzen. 

Toen bleek ook pas hoe goed we het echt gedaan hadden als school. Zowel als team (de beste 10 deelnemers van een jaarlaag) en individueel werd er bijzonder hoog gescoord, met als absoluut hoogtepunt de scholenprijs voor zowel de jaarlaag 5 havo als de combi-jaarlaag 5/6 vwo. Verder behaalde het 2 Havo-team een zilveren medaille en werd het 2 Vwo-team 4e. 

Individueel eindigden de volgende leerlingen landelijk in de top 10 van hun jaarlaag:

Machiel van Loon (6e plaats 4 Havo)
Tom Huijgen (8e plaats 5 Havo)
Bart Huijgen (9e plaats 5 Havo)
Sam Siderius (7e plaats 5/6 Vwo)
Thijs Berkhout (8e plaats 5/6 Vwo)

De prijswinnaars werden op dinsdag 8 juni door de schoolleiding uitgenodigd om de prijzen in ontvangst te nemen.

Een trotse wedstrijdleider
Kees van Schenk Brill
« ga terug