Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Uit de kunst

04 maart 2021

Ons schoolgebouw wordt mooier en mooier! Nu het Technasium en de collegezaal in gebruik zijn, is het tijd om een spectaculair kunstwerk toe te voegen.

Voor het open en cilindervormige/ glazen trappenhuis dat de nieuwe vleugel verbindt aan het ‘oude’ gebouw hebben twee licht-kunstenaars de opdracht gekregen een ontwerp te maken.

Lichtkunstwerken zijn behoorlijk populair, denk maar aan het Amsterdam Light Festival.  Daarnaast behandelt het Technasium ook een opdracht voor het maken van een ‘Licht-kunst object’. Voor de voorjaarsvakantie hebben de kunstenaars Peter Vink en Tamar Frank hun ontwerp gepresenteerd aan een comité dat onder andere bestaat uit drie leerlingen uit 4 havo die het vak Beeldende Vorming volgen.

De kunstenaars - die beiden hebben geëxposeerd bij Big Art Zaandam - hebben zich laten inspireren door de ruimte van het trappenhuis, de bijzondere omgeving van de school, maar ook door de schoolcultuur van het SMC.

Kunst verbindt, verrijkt en verwondert. « ga terug