Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Art & Design 

Kunst is overal om je heen. Bij het vak beeldende vorming proberen wij jou hier bewust van te maken.
Je leert er veel verschillende technieken zoals tekenen, schilderen en fotograferen. Vaak gebruiken kunstenaars trucjes om een voorwerp op een vlak papier er toch ruimtelijk uit te laten zien. Dit doen ze bijvoorbeeld door dit voorwerp een schaduw te geven.
In de brugklas passen we het creatieve programma aan op jouw niveau. Natuurlijk kijken we ook naar kunstwerken en hoe ze gemaakt worden. 

In vwoXtra wordt het vak Art & Design gegeven in plaats van beeldende vorming. We gaan wat meer wetenschappelijk te werk en maken  gebruik van nieuwe media. Dit betekent dat In het eerste semester we aan de slag gaan met de basistechnieken en begrippen die nodig zijn om goed te kunnen tekenen en schilderen. Het tempo ligt wat hoger dan in het reguliere vwo. In het tweede semester gaan we de diepte in: onderzoeken, eigen keuzes maken, presenteren en ontwerpen.

Je kunt hierbij denken aan: Hoe ontwerp je een nieuw product, hoe kan je met verschillende materialen een werkstuk maken? Hierbij is het belangrijk dat de leerling een onderzoekende houding ontwikkelt en dat zij met nieuwsgierigheid aan de opdrachten werken.