Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Biologie

De leerlingen van vwoXtra bestuderen de lesstof van biologie zelfstandig(er) met behulp van het leerboek en een digitale leeromgeving. Doordat de vwoXtra leerlingen sneller door de leerstof gaan, is er meer tijd om verdiepende werkvormen en vernieuwende practica te doen. In de brugklas vindt voor V1x de ganzendag plaats. Hier leer je over de relatie tussen mens en natuur in Nederland, over de anatomie van dieren en waar je voedsel vandaan komt.

In de brugklas doen we verder een practicum waarin we onderzoek doen naar de optimale groeiomstandigheden van slijmschimmels. Er wordt (regelmatig) met andere vakken samengewerkt, bijvoorbeeld met het vak aardrijkskunde.

We beschikken over een moderne bèta-vleugel met de benodigde apparatuur en toegewijde TOA’s. Met ons aanbod in lesstof en de goede faciliteiten leggen we een prima basis voor je verdere biologische schoolloopbaan.

Kortom, een verscheidenheid aan nieuwe uitdagingen voor elke leerling!