Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Week 2: Dinsdag

Het was nog stil op vakantiepark de Roggenberg toen de eerste leerlingen rond 07:00 werden gewekt. Vanzelfsprekend kwam er snel een eind aan die stilte en werd het weer super gezellig op het park. 

Dinsdag en woensdag vinden de klassendagen plaats. Bepakt met gelamineerde landkaarten trokken de groepen leerlingen erop uit. Het doel was eenvoudig, de weg ernaartoe allerminst. In de ochtend op de juiste plekken aanwijzingen achter laten voor de andere groepen. Ondertussen de weg zoeken, en dat zonder gps of kompas!

Na de lunch van een appeltje voor de dorst en een patatje voor de trek, trokken de leerlingen er na de lunch zelf weer op uit om tasjes met aanwijzingen op te halen die voor hen waren achtergelaten. Wederom van punt naar punt, "hier moeten we links." "neehee, hier moeten we écht rechts!". Al doende leren onze kersverse Michaëlisten communiceren, compromissen sluiten en elkaar te vertrouwen. En net als tussen de buien door het zonnetje haar gezicht liet zien, zo verscheen er tussen de inspanningen door ook glimlachen op de gezichten van de kinderen. En wij zagen dat het goed was.