Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Landelijke winnaar bij de Onderbouw Wiskunde Dag

27 jun 2022

De OWD is een landelijke competitie voor leerlingen uit klas 3. De leerlingen van VwoXtra werkten in februari in kleine teams de hele dag aan een grote wiskundige opdracht waarbij in deze editie het wereldwijde probleem van (zwerf-)afval centraal stond.

Uit klas v3x1 onderzochten Suzanne Azier, Mariska Wouda en Vinn Hoonakker het probleem in en om het St. Michaël College grondig. Het resultaat was een kundige video waarin zij in een advies aan de schoolleiding hun bevindingen rapporteerden en een zeer praktische zelfontworpen container presenteerden. Hiermee werden zij tijdens een feestelijke ceremonie door een lovende jury unaniem als beste verkozen van alle inzendingen uit heel Nederland.

Lees meer

vwoXtra en de "big challenge"!

24 jun 2022

Afgelopen maart hebben de leerlingen uit de vwoXtra klassen meegedaan met de ‘big challenge’ tijdens de les Engels. De big challenge is een wedstrijd in de hele Benelux waarin leerlingen op verschillende niveaus passend bij de jaarlaag vragen beantwoorden over de Engelse taal en cultuur. Het is een mix tussen vragen als "When is boxing day?" en "What is the past simple form of 'run'?" Na maanden van wachten op de uitslag was het deze maand dan eindelijk zover, de resultaten zijn binnen!

Lees meer

Verslag kangoeroewedstrijd 2022

22 jun 2022

Na twee jaren waarin het bijzonder moeizaam was om de kangoeroewedstrijd te organiseren, hadden we dit jaar goede hoop dat het allemaal weer wat eenvoudiger zou gaan. De leerlingen mochten weer in één lokaal bij elkaar zitten, de surveillanten zaten niet in quarantaine thuis, dus wat zou er nu nog mis kunnen gaan… Uiteraard had de landelijke organisatie van de kangoeroe de afgelopen twee jaar ook niet stil gezeten. Om te voorkomen dat er wederom nauwelijks een wedstrijd mogelijk zou zijn, indien er een lockdown was, zijn ze in transitie naar een digitale afname. Transitie is hier het cruciale woord, want dit jaar was een beetje proefdraaien in een digitale omgeving.

Lees meer

Eerste zonneboot Elfstedentocht weekend achter de rug!

15 jun 2022

NK Zonnebootrace Akkrum | Verslag Tijdens het NK Zonnebotenrace te Akkrum is er in afwisselend weer de strijd gestreden tussen 26 Young Solar zonneboten en 15 RC-Solar zonnebootjes. Het was de Proloog wedstrijd voor The Ultimate Solar Boat Race; De Elfstedentocht.

Lees meer

Terrarium groep groet Griekenland

09 jun 2022

Na twee jaar geen buitenlandse excursies met de terrarium werkgroep was het hoog tijd voor een nieuwe reis. In die twee jaar is er veel veranderd en wat de laatste reis de jonge garde was, waren nu de ervaren leden. Dit jaar ging ik op stap samen met Bas Kuipers (V6), Jesse Looren de Jong (V5), Finn Castricum (V5), Mette Koopman (V3), Sven Landstra (V2) en Willem Molenaar (V2).

Lees meer