Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Candle Light is een muzikale speeltuin

25 nov 2019

De klank van een puberstem met de tekst van een volwassene. Het klonk niet alleen goed, maar het was ook grappig. ‘Fly me to the moon and let me swing upon a star’ van Frank Sinatra, een heerlijke keuze van Joachim Kuijt. Hij werd begeleid op saxofoon door Lara Saïd. Beide tweede klassers kregen aanvulling op gitaar van Jan Jaap Doeven, de stuwende kracht achter Candle Light 2019. Voor de 24ste keer stonden docenten en vooral veel leerlingen op het sfeervol verlichte podium.

Lees meer

Wij zijn wél topprioriteit: leerlingen actief op studiedag SMC

07 nov 2019

De eerste studiedag van het schooljaar stond in het teken van de motivatie bij leerlingen. René Kneyber, auteur en lid van de Onderwijsraad, gaf voor de aanwezige leerlingen en docenten een lezing vol praktische voorbeelden en theoretische onderbouwing. Vervolgens was het de beurt aan de leerlingen en docenten. Ruim vijftig leerlingen zijn in gesprek gegaan met docenten van het SMC hoe de motivatie van leerlingen gestimuleerd kan worden. Dat leidde tot inspirerende sessies.

Lees meer

Politiek Den Haag blijft rustig onder het bezoek van 4 havo.

31 okt 2019

Op maandag 28 oktober was het weer tijd voor de jaarlijkse excursie naar Den Haag in het kader van politieke geschiedenis, het ontstaan van de rechtsstaat en het nadenken over de waarden van onze huidige parlementaire democratie. Met steun vanuit Maatschappijleer toog de sectie GS naar de residentie om daar middels een stadswandeling en een programma van ProDemos de leerlingen van Havo 4 wegwijs te maken in zowel de geschiedenis van de stad als het politieke landschap vroeger en nu.

Lees meer

Uitreiking van de Yad Vashem

04 okt 2019

Op donderdag 3 oktober mochten de leerlingen van klas b1a bij een speciale gelegenheid zijn; de uitreiking van de Yad Vashem. Dit kwam omdat de overgrootouders van een leerling uit deze klas - Julian Koel- tijdens WOII een joods jongetje hebben helpen onderduiken. Dit jongetje is inmiddels een man op leeftijd en wilde de overgrootouders van Julian eren.

Lees meer

Schrijver Raoul de Jong op het St. Michaël College

01 okt 2019

Donderdag 26 september kwam de auteur Raoul de Jong in het kader van de Boekenweek voor jongeren en de daarmee gepaard gaande Literatour op bezoek bij het SMC. Raoul heeft aan vier verschillende klassen een persoonlijk verhaal verteld over het tot stand komen van zijn verhalen en de boodschap die hij daarmee wil uitdragen.

Lees meer