Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

vwoXtra: workshop Italiaans koken

11 mei 2022

Op donderdag 21/4 was de jaarlijkse kookworkshop van vwoXtra, dit jaar werd er een Italiaanse maaltijd bereid. Als eerste waren er gegrilde groenten en een kleine caprese. Daarna ravioli met geitenkaas, citroen, dragon en rode peperkorrels, vervolgens een forel met kruiden uit de oven en als dessert natuurlijk tiramisú.

Lees meer

vwoXtra: workshop fotografie

22 apr 2022

Met een klein groepje leerlingen uit de bovenbouw van vwoXtra hebben we ons een middag verdiept in fotografie. De focus van de workshop lag vooral op de techniek achter de foto. Wat doet je camera nou eigenlijk allemaal voordat hij een foto voor je maakt? Om een goed belichte foto te maken is het belangrijk dat de verhouding tussen de sluitertijd, het diafragma en de iso precies klopt. En hoe je dit voor elkaar krijgt? Dat is in iedere situatie weer anders.

Lees meer

Meesterproeven groot succes op het SMC

22 apr 2022

Het schooljaar loopt ten einde en dat betekent dat de examenleerlingen O&O hun meesterproeven afronden. Op het St. Michaël College hebben we dat gedaan met een fantastische eindpresentatiemarkt. Negentig leerlingen lieten aan ouders, opdrachtgevers, experts, docenten en medeleerlingen zien waar zij een jaar lang aan hebben gewerkt en welke ingenieuze oplossingen er bedacht zijn voor de vraagstukken en probleemstellingen waar bedrijven tegenaan liepen.

Lees meer

Stedenreis Praag 2022 geslaagd!

20 apr 2022

Praag is.......

Lees meer

Verslag Erasmus uitwisselingsweek van april 2022 in NL

12 apr 2022

In oktober 2021 zijn we samen met een Franse delegatie in het kader van onze Erasmus+ project CRECS, wat staat voor Creating Really Environment Conscious Students, naar Esbjerg in Denemarken geweest. Nu was het de beurt aan Nederland om een programma voor te bereiden voor de Franse en Deense groep. Voertaal van het project is Engels, dus de gehele week hebben de leerlingen kunnen oefenen met hun Engelse taal, hebben ze presentaties aan elkaar moeten geven, en alle excursies in het Engels moeten volgen.

Lees meer