Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

BRUGKLASSERS KNUTSELEN MET ARCHIMEDES

10 jul 2023

De brugklassers van het SMC hebben voor wiskunde een thuisopdracht gehad om een archimedisch lichaam in elkaar te knutselen. Dat is een ruimtelijk figuur dat aan enkele wiskundige eisen moet voldoen.

Lees meer

Landelijke winnaar bij de Onderbouw Wiskunde Dag 2023!

26 jun 2023

De OWD is een landelijke competitie voor leerlingen uit klas 3. De leerlingen van VwoXtra werkten in februari in kleine teams de hele dag aan een grote wiskundige opdracht waarbij in deze editie het beoordelen van wiskundige spellen centraal stond.

Lees meer

Geen wiskunde maar wisent!

08 jun 2023

Op woensdag 10 mei zijn de leerlingen van V2X1 de hele dag op pad geweest in Nationaal Park Zuid-Kennemerland waar ze onder begeleiding van twee boswachters op zoek zijn gegaan naar het grootste landzoogdier van Europa: de wisent

Lees meer

Tweede klas Technasium leerlingen presenteren hun ontwerp op de eindshow van Futurelab de Waag!

25 mei 2023

Voor het programma Make it Open werkt het SMC samen met 9 technasiumscholen van de netwerken Noord-Holland en Randstad-Noord samen met Waag Futurelab. Samen met de technasiumdocenten is het project Circulaire buurt ontwikkeld waarin leerlingen op onderzoek gaan naar Makers in hun eigen stad of dorp. Waar zitten de timmermannen, schoenmakers en kunstenaars? Wat maken ze en waar komt hun materiaal vandaan? Wat doen ze met hun reststromen en wie koopt hun producten?

Lees meer

Kalverpolder project 2023

25 mei 2023

Traditiegetrouw is de week voor hemelvaart de week van het Kalverpolder project. Ook dit jaar zijn onze tweedeklassers weer de Kalverpolder ingetrokken om daar van alles te leren over de ontstaansgeschiedenis van het gebied, de meerwaarde van natuur en alle soorten planten en dieren die dit gebied uniek maken.

Lees meer