Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Europese Vertaalwedstrijd: Juvenes Translatores

03 dec 2021

25 november 2021 hebben Tom Versloot, Charlotte ter Heide, Inez Heinhuis en Jelle Winnubst uit VWO6 meegedaan aan een vertaalwedstrijd. Een initiatief van de Europese Unie om het leren van talen en het vertalen te promoten in de lidstaten. Vanuit vele aanmeldingen is het St. Michaël College met 29 andere scholen geselecteerd om vanuit Nederland hieraan mee te doen. De opdracht was om een tekst uit het Engels te vertalen naar het Nederlands.

Lees meer

Nieuwe bewoner in lokaal 002

29 nov 2021

De vaste bewoners van lokaal 002 hebben een nieuwe buurvrouw erbij. Onze vaste menagerie van luipaardgekko's, vroedmeesterpadden, wandelende takken, spinnen en klauwkikkers is nu aangevuld met een prachtige Rode Rattenslang (Pantherophis guttatus).

Lees meer

Sport na schooltijd 21-22

25 nov 2021

Er is ook dit jaar weer de mogelijkheid om te sporten na schooltijd. De lessen, gegeven door professionals, zijn geheel gratis. Opgeven kan via sportnaschooltijd@stmichaelcollege.nl

Lees meer

Technasium O&O kick-off project Fijnstof

16 nov 2021

Op 11 november 2021 vond de kick-off plaats van het project Fijnstof. Deze kick-off vond plaats in de Raadzaal van de Gemeente Zaanstad. De opdrachtgever voor dit project is de gemeente Zaanstad. Het projectboekje geeft de opdracht als volgt weer. De gemeente Zaanstad zet zich in voor schone lucht. De gemeente Zaanstad wil de luchtkwaliteit verbeteren en vindt ook bewustwording over dit onderwerp erg belangrijk. Het zelf doen van metingen kan daar aan bijdragen en geeft extra inzicht in de lokale luchtkwaliteit.

Lees meer

Diploma DELF 2020-2021

08 nov 2021

Na maanden wachten in spanning mocht dit jaar een enorme groep leerlingen het DELF-diploma in ontvangst nemen.

Lees meer