Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

St. Michaël College erkende Academische Opleidingsschool (AONHW)

30 jun 2020

Dit mooie bordje prijkt vanaf augustus aan onze SMC-gevel! Per 1 augustus zal het SMC als volwaardig partner toetreden tot de Academische Opleidingsschool Noord-Holland West (AONHW), een samenwerking tussen verschillende v.o.-scholen en de instituten voor lerarenopleidingen van de HvA, UvA en VU.

Lees meer

Geslaagde diploma-uitreikingen havo en vwo op 25 en 26 juni

30 jun 2020

Het SMC zou het SMC niet zijn als er niet, ondanks alle coronabeperkende maatregelen, met vereende menskracht een feestelijke diploma-uitreiking georganiseerd zou worden. En zo geschiedde: op 25 en 26 juni konden alle geslaagden (vwo 100%, havo 98%) hun diploma in ontvangst nemen.

Lees meer

Leerlingen klas 3 vwo behalen eerste prijs bij wiskundewedstrijd

29 jun 2020

Drie leerlingen van het St Michaël College, Ilyas Oussama, Twan Snepvangers en Edo Vlaar, hebben dit voorjaar de eerste prijs gehaald bij de wiskunde onderbouwdag. Dit is een landelijke wiskundewedstrijd waar leerlingen in kleine groepjes met een maatschappelijk wiskundig probleem aan de slag moeten. Zo moesten leerlingen vorig jaar een parkeergarage ontwerpen die aan allerlei eisen voldeed.

Lees meer

Teun de Koning (vwo 6) speechkampioen Noord-Holland

01 apr 2020

Voor de derde keer op rij heeft het SMC de eerste plaats weten te behalen voor de speechwedstrijd (V-Rede), onderdeel van de landelijke scholierendebatwedstrijd ‘Op weg maar het Lagerhuis’. Na Rosalie de Kerf (2018) en Stacey de Vries (2019) wist Teun de Koning dit jaar de speechprijs voor het SMC binnen te slepen. Nu Teun provinciale winnaar is, zal hij op 8 april in actie komen in de landelijke finale tegen de andere provinciewinnaars.

Lees meer

Leerlingen v2x verdiepen zich in productie in eigen omgeving

17 mrt 2020

Wij, de leerlingen uit V2X1, hebben afgelopen 3, 4 en 9 maart het omgevingsproject gehad. Het omgevingsproject gaat over producten die geproduceerd werden in de Zaanstreek en wij moesten onderzoeken wat het dan met de Zaanstreek te maken heeft.

Lees meer