Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Brugklasparty 2022: Zonnebril en hoedje op

19 sep 2022

Zonnebril en hoedje op, een bloemenshirt aan en een cocktail in de hand. Hij is helemaal klaar voor de brugklas party. Het eerste feestje van de jongste SMC’ers die nu eens alle ruimte hebben in de gangen en in de aula. Het thema ‘Beach’ is niet te missen. De zeesterren en kreeften staren je al bij binnenkomst aan en uit de speakers klinkt ‘Ik ga zwemmen in Bacardi Lemon.’

Lees meer

O&O Kick-off H4 en V4: Design for Recycling

19 sep 2022

Een T-shirt van 2 euro, dan weet je dat er iets niet klopt

Dat kregen onze leerlingen uit de 4e klas te horen van Mitchel Bon, eigenaar van Wieland Textiles in Wormerveer.
Donderdag 15 september waren een deel van de vierdejaars O&O leerlingen daar in het kader van het keuzeproject ‘Design for recycling’. Wieland Textiles is koploper in Nederland in textielrecycling.

Lees meer

O&O Kick-off V3T1 en V3T2: Creatief met Afvalstromen Zaanstreek

16 sep 2022

Begin september 2022 zijn we in VWO3 bij O&O begonnen met het project Creatieve Afvalstromen Zaanstreek. Centraal hierin staat het ontwerpen van een gebruiksvoorwerp van een aangeboden afvalstroom van een Zaans bedrijf. Het project is onderdeel van de Circulair Challenge en wordt georganiseerd door Green Business Club Zaanstad. De gemeente Zaanstad streeft ernaar in 2050 een circulaire stad te zijn. De Green Business Club zet zich in om dit te realiseren samen met de aangesloten Zaanse bedrijven.

Lees meer

Kranslegging herdenkingsmonument aan de Leeghwaterweg bij de Zaanse Schans

13 sep 2022

Een bloemenkrans in de aula. Is er een begrafenis? De bloemenkrans is voor het monument aan de Leeghwaterweg. Velen van jullie fietsen daar elke dag langs, maar weten niet dat daar ook een monument staat. Dit monument is door het SMC geadopteerd en heeft tot doel jongeren stil te laten staan bij een stukje geschiedenis uit de Zaanstreek tijdens de Tweede Wereldoorlog. Toen je in groep 8 zat heb je een boekje uitgereikt gekregen over alle herdenkingsmonumenten in Zaanstad 1940-1945.

Lees meer

Een klasse dag op Texel

09 sep 2022

Wat wordt het weer? Blijft het droog? Optimisten en pessimisten hadden verschillende voorspellingen over wat ons te wachten zou staan. Drie havo en drie vwo ging naar Texel, net nu de eindeloze zomer toch voorbij leek te zijn. De veerboot vulde zich met pubers die de fietsverhuurder blij maakten. ‘Hoeveel zei u? Tweehonderd tweeënveertig fietsen. Voor vrijdag?’

Lees meer