Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Landelijke winnaar bij de Onderbouw Wiskunde Dag 2023!

26 juni 2023

De OWD is een landelijke competitie voor leerlingen uit klas 3. De leerlingen van VwoXtra werkten in februari in kleine teams de hele dag aan een grote wiskundige opdracht waarbij in deze editie het beoordelen van wiskundige spellen centraal stond.

Uit klas v3x1 beoordeelden Cornelie Rhijnen, Jens v/d Kommer en Janne Braam de drie aangeboden spellen. Hierbij keken ze naar verschillende aspecten: leerzaamheid, speelduur, voorbereidingstijd, opruimtijd, moeilijkheid en plezier. Het resultaat was een kundige video waarin zij in een advies aan de wiskundedocenten hun bevindingen rapporteerden. Hiermee werden zij tijdens een feestelijke ceremonie door een lovende jury unaniem als beste verkozen van alle inzendingen uit heel Nederland. Hiermee heeft dit team de titel van het SMC weten te prolongeren.

In het juryrapport stond deze mooie tekst: 

"Het team van het St. Michaël College heeft een beoordelingsformulier ontworpen, en duidelijk aangegeven waarom en hoe ze het formulier hebben aangepast. Het team heeft aan de hand van een kort filmpje tevens aangegeven hoe de spellen werken, en waarom ze uiteindelijk het spel 'Canadees Vermenigvuldigen' aanraden aan de docent. Met hun goed onderbouwde advies heeft dit team de 1e prijs van de Onderbouw Wiskunde Dag 2023 gewonnen!"

Onze rector heeft, namens de organisatie van Wiskunde In Teams, de beker en medailles uitgereikt aan onze toppers. We hebben er met elkaar een leuk feestje van gemaakt. 

Kees Vleeming,
docent wiskunde« ga terug