Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

O&O Kick-off V3T1 en V3T2: Creatief met Afvalstromen Zaanstreek

16 september 2022

Begin september 2022 zijn we in VWO3 bij O&O begonnen met het project Creatieve Afvalstromen Zaanstreek. Centraal hierin staat het ontwerpen van een gebruiksvoorwerp van een aangeboden afvalstroom van een Zaans bedrijf. Het project is onderdeel van de Circulair Challenge en wordt georganiseerd door Green Business Club Zaanstad. De gemeente Zaanstad streeft ernaar in 2050 een circulaire stad te zijn. De Green Business Club zet zich in om dit te realiseren samen met de aangesloten Zaanse bedrijven.

Donderdag 8 september was de kick-off van dit project bij GZ-officeXperience. We werden welkom geheten door Anne Twilt, oud-leerling van het SMC, en nu projectleider bij de Green Business Club. Zij vertelde over de aangeboden afvalstromen, het belang van een circulaire economie en de opdracht aan de leerlingen. Daarna kregen de leerlingen een rondleiding bij GZ. Deze kantoorinrichter heeft een nieuw pand, prachtig vormgegeven met aandacht voor circulaire producten. Ook waren er oud-deelnemers van de Circulair Challenge aan het woord en zij vertelden over hun winnende ontwerp en hoe ze daarmee hun eigen bedrijf zijn begonnen. De leerlingen kregen allemaal tips mee hoe ze aan de slag kunnen met de afvalstromen. De middag werd afgesloten door de wethouder René Tuijn, die benadrukte hoe belangrijk het is dat de jonge generatie bewust omgaat met grondstoffen en nadenkt over slimme ontwerpen met gebruikte materialen. 

We zijn heel benieuwd naar de ontwerpen die de leerlingen de komende weken gaan maken!

Relevante link: https://nieuwzaansklimaat.zaanstad.nl/nieuws/vierde-editie-circular-challenge-van-start


Lamp van Linoleum (afvalstroom van Forbo)« ga terug