Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

SMC-skidag 2023: Eén dag skiën in Duitsland

06 februari 2023

Zaterdagochtend om 01.15u gaat mijn wekker. Oef, dat valt niet mee! Maar gelukkig met een goede reden: de SMC Skidag gaat door dit jaar. Er ligt voldoende sneeuw in het Duitse Altastenberg, een voorstadje van Winterberg. Terwijl ik al een poging deed tot slapen, is de definitieve versie van de definitieve versie van het draaiboek verstuurd. Het restaurant in het skidorp wat we altijd gebruiken als verzamelpunt, bleek gesloten wegens personeelsgebrek. Een probleem wat dus ook in Duitsland speelt. Gelukkig vonden de collega’s die al een dagje eerder die kant op waren gereden een goed alternatief. Om 2.25u meld ik mij op de parkeerplaats van de Zaanse Schans voor de vergadering. Alles is natuurlijk weer tot in de puntjes geregeld, het enige wat ontbreekt aan de vergadering is een kopje koffie.

We vertrekken met drie bussen vol enthousiaste leerlingen richting de Duitse grens. Na een ruime twee uur rijden stoppen we langs de Duitse Autobahn. Daarna hobbelen we in een stuk door naar Altastenberg. Om 8.00u zijn we ter plaatse en worden de bussen vakkundig achteruit ingeparkeerd in de krappe parkeervakken. Alle leerlingen komen vol enthousiasme uit de bus en verspreiden zich in rap tempo over de drie ski-verhuurplekken die het dorp rijk is. Geen van de verhuurders heeft genoeg spullen in huis om al onze leerlingen en begeleiders van materiaal te voorzien, maar met drie plekken samen lukt dat gelukkig wel.  

Als alle voeten zijn verdwenen in ski- en boardschoenen, de gewone schoenen weer in het bagageruim van de bus zijn gestopt, de skipassen in de binnenzakken zijn verdwenen en de tassen met broodjes op de ruggen zijn gehesen kan het feest beginnen! De leerlingen met ervaring in de sneeuw glijden direct van de bergen af richting de liften. De leerlingen en begeleiders die nog weinig wintersport-meters in de benen hebben, vertrekken richting het ski- of snowboardklasje. 


De sneeuwkwaliteit nam in de loop van de dag wat af, maar daar kregen we enkele zonnestralen voor terug: op en top genieten dus! Tot het einde van de middag is er fanatiek geskied op alle pistes die het gebied te bieden heeft. Toen het avondrood over het dorpje viel, werden alle ski’s en snowboards weer netjes afgeleverd bij de juiste verhuurplek en bereidden we ons voor op de terugreis naar Zaandam. We sloten dat dag af met een dinerstop bij de McDonalds in Duiven. Rond 23.00u kwamen we weer aan op het parkeerterrein bij de Zaanse Schans. Moe, maar voldoen. Wat was dit een leuke dag! Hopelijk ligt er volgend jaar in het eerste weekend van februari weer sneeuw in Duitsland. Ik ben dan zéker weer van de partij! 

Kees Vleeming,
docent wiskunde én begeleider van de skidag

Meer foto's

Van deze activiteit zijn nog meer foto's beschikbaar.
Deze foto's kunt u vinden in de Foto-pagina op het ouder-, leerling- en personeelsportaal« ga terug