Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

V2x bezoekt de TUDelft

10 mei 2023

Op 5 april hebben de leerlingen van v2x een bezoek gebracht aan de TUDelft. 's Morgens werden we hartelijk welkom geheten op de campus en werden de leerlingen enthousiast ondergedompeld in de wereld van de techniek. De excursiedag begon met een presentatie over diverse technische studies en hun praktische toepasbaarheid in het dagelijks leven.

Vervolgens gingen de leerlingen aan de slag met Lego Mindstorms. Ze kregen de opdracht om een robot te bouwen met verschillende motoren aan de hand van woordblokken-codes waarmee ze verschillende rechte bewegingen en rotaties konden instellen.

Rond het middaguur kregen we een informatieve wandeling over de campus heen en konden de leerlingen daarna  genieten van hun lunch op de heuvel van de bibliotheek in een prachtig voorjaarszonnetje.

Met de boterhammen achter de kiezen vervolgden de leerlingen hun middagprogramma met een nieuwe uitdaging rondom civiele techniek: het ontwerpen van een originele brug met behulp van hout, touw en spijkers. Nadat de constructies voltooid waren, werden ze getest om te bepalen welk groepje de stevigste brug had gebouwd en de symmetrie het beste had toegepast.

Kortom, een leuke, leerzame, experimentele kennismakingsdag waar iedereen volop heeft kunnen leren van de praktische toepasbaarheid van techniek!« ga terug