Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Windows-laptop

Op het St. Michaël College werken alle leerlingen met een Windows-laptop. Het huidige onderwijs vraagt om moderne leermiddelen. Nu het onderwijs steeds meer digitaliseert en de mogelijkheid van online lesgeven is geïntroduceerd, is het noodzakelijk dat elke leerling direct de beschikking heeft over een laptop.

Voordelen
  • De leerlingen kunnen extra informatie zoeken in de les.
  • Met digitale leermiddelen kan er beter worden ingespeeld op de verschillende niveaus van de leerlingen.
  • Digitaal lesmateriaal is uitdagend, aantrekkelijk en levensecht.
  • De lessen worden meer interactief.
Laptop in de les

De laptop is een extra hulpmiddel in de les. Het digitale les- en oefenmateriaal voegt veel toe aan de lesboeken en het lesmateriaal. De lessen zullen meer ingericht worden op het gebruiken van het digitale aanbod.

Opladen

De leerling neemt de laptop mee naar huis en kan deze thuis gebruiken en opladen. De accu is krachtig genoeg om een schooldag lang te gebruiken. Elke leerling is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen laptop en moet daar dus ook zorgvuldig mee omgaan. Uiteraard rust er garantie op de laptop.

Kosten laptop

In principe huren of kopen ouders een laptop bij The Rent Company.  De eigen bijdrage van de ouders aan deze laptop ligt tussen de € 13,50 en €19,00 per maand (afhankelijk van de lengte van servicecontract). Deze kosten zijn inclusief verzekering en garantie. Na drie, vier of vijf jaar is de laptop afbetaald en is de laptop eigen bezit van de leerling. Het is ook mogelijk de laptop in één keer te kopen.  

Service bij onze eigen ICT-balie

We vinden het heel belangrijk dat leerlngen altijd de beschikking hebben over een goed werkende laptop. Bij de ICT-balie, die dagelijks geopend is van 8.00u tot 16.15u, kunnen leerlingen terecht met vragen over hun laptop. The Rent Company heeft leenlaptops beschikbaar gesteld aan ons. Mocht het nodig zijn de laptop te (laten) repareren, krijgt de leerling een leenlaptop mee. Op deze manier zorgen we ervoor dat de leerlingen altijd de beschikking hebben over een werkende laptop.