Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Projecten in klas 2

Vanaf het tweede leerjaar krijgen de Technasiumklassen drie grote projecten van opdrachtgevers uit het bedrijfsleven. Acht weken lang werken de leerlingen in kleine groepjes samen. Zij doen onderzoek naar huidige situaties en al bestaande oplossingen, brainstormen en ontwerpen hun nieuwe idee. Zo bouwen ze bijvoorbeeld een schaalmodel van een slimme fietsenstalling bij het station Zaandam of gaan ze samen nadenken over vragen als: ontwerp met behulp van robotica een prototype waardoor ouderen langer zelfstandig kunnen wonen. 

Het oplossen van problemen doe je nooit alleen. Tijdens het vak O&O wordt er gewerkt in teams van drie tot vijf leerlingen. In het Technasium moet je het dus prettig vinden om met anderen samen te werken. Leerlingen krijgen veel vrijheid om opdrachten op hun eigen manier op te lossen. Zelfstandig kunnen werken is dan ook belangrijk.

Naast de drie projecten is er in het tweede en derde jaar ook ruimte om te werken aan vaardigheden, workshops te volgen en zo je O&O-competenties te ontwikkelen.